10.01.2017

Novi predsjednik goričkog HDZ-a bit će iz Gradića

Lokalni izbori sve su bliže, a goričkom HDZ-u prije jeka kampanje predstoje unutarstranački izbori. Tko će biti novi vođa znat će se 22. siječnja, no jedno je sigurno, novi predsjednik također će biti iz Gradića.

Iz GO HDZ-a potvrdili su kako su zaprimili dvije pravovaljane kandidature za predsjednika Gradske organizacije.

- Gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Velika Gorica na svoj 2. radnoj sjednici održanoj 9. siječnja 2017.g. u 16,00 sati utvrdilo je da su u roku predviđenom Propisnikom o provođenju unutarstranačkih izbora u HDZ-u dvojica kandidata predala pravovaljanu kandidaturu za izbor predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica i to Krešimir Ačkar i Tomislav Lukšić-poručili su iz stranke.

Izbori za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica biti će održani u nedjelju, 22. siječnja, a o prvom čovjeku goričkog HDZ-a odlučivat će se po pravilu jedan član-jedan glas.

izborihdzvs1.jpg

Prvi je svoju kandidaturu objavio Tomislav Lukšić krajem listopada na predstavljanju u Rakarju, no dva tjedna nakon toga središnjica HDZ-a poništila je izborne procese, ne samo u Gorici, već i u Čakovcu i u Samoboru. Razlog je bio donošenje novog Propisnika o provođenju unutarstranačkih izbora. Hoće li Lukšić ponoviti predstavljanje, za sada nije poznato.

Drugi kandidat, Krešimir Ačkar, aktualni gradski pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i sport svoju je kandidaturu javnosti objavio na predstavljanju prošlog tjedna.

Velikogorički HDZ posljednjih godina nosi stigmu da su sami sebi najveća oporba što se moglo vidjeti i tijekom priprema za ove unutarstranačke izbore tijekom kojeg su najzagriženiji članovi zahtijevali promjene, pa mijenjali strane. S obzirom na to novi predsjednik neće imati lak zadatak u uspostavi koehzije i zajedništva koji je neophodan žele li ponoviti izborni rezultat iz 2013. godine