05.09.2013

NIKO KOVAČ: Uvjeti u Velikoj Gorici su fantastični

Mlada reprezentacija Hrvatske odradila je danas i drugi trening u Velikoj Gorici. Tu priliku iskoristili smo da malo porazgovaramo s Nikom Kovačem, nekad kapetanom reprezentacije, a danas izbornikom mlade vrste (U-21) koju u ponedjeljak očekuje susret protiv Ukrajine. 

Za početak nam recite kako ste zadovoljni uvjetima u Velikoj Gorici i domaćinstvom HNK Gorice? 
Sve je odlično. Domaćini su nas lijepo primili, a tako je bilo i kad sam kao seniorski reprezentativac dolazio u Veliku Goricu. Teren je fantastičan i stvarno imamo dobre uvjete za rad. 

Možemo li mladu vrstu uskoro očekivati u Velikoj Gorici u nekoj službenoj utakmici, jer znamo da je jedan kvalifikacijski ciklus odigran na ovome stadionu. 
Problem nije u nama nego u stadionu, odnosno dali on zadovoljava uvjete odigravanja kvalifikacijskih utakmica. Ja osobno nisam siguran dali ovaj stadion pripada onoj grupi gdje se smiju igrati takve utakmice. 

Mlada vrsta je startala uvjerljivom pobjedom u Lihtenštajnu, pred vama je sada novo iskušenje u Ukrajini. 
Dobro smo krenuli i zabilježili pobjedu od 5:0. Međutim, sada nas čeka jedan drugi protivnik, koji je vrlo dobar. K tome još igramo u gostima i to još dodatno otežava situaciju, ali mi u Ukrajinu idemo po pozitivan rezultat. Ja sam optimističan, jer ako momci budu odradili sve što ćemo zahtijevati onda ne bi smjelo biti problema. 

Za kraj može li mlada reprezentacija slovodobitno kroz ove kvalifikacije?
Svi se mi nadamo tome, međutim ja sam rekao na početku mandata da nam cilj mora biti da proizvodimo igrače za A vrstu. Ako uz to napravimo dobar rezultat, naravno da ćemo ga uzeti. Švicarska i Ukrajina jesu favoriti, mi smo tu treća reprezentacija i na nama je da ih pokušamo iznenaditi.

kovac velika.jpgNajave - Sport

U subotu, 21. siječnja u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.
KK GORICA - KK JOLLY JBS
U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO