°C 23

2. Turopoljska Milja- Upoznaj bolje Turopolje

16.06.2017.

Igor

Biciklističko avanturistička udruga VG TUR TEAM koja je nastala iz dugogodišnjeg prijateljstva velikog broja ljudi iz Velike Gorice koji su prije osnivanja udruge sudjelovali na razno raznim avanturističkim aktivnostima diljem Hrvatske i inozemstva prošle je godine bila domaćin cikloturističkog maratona, Turopoljske Milje.

Prema reakcijama sudionika način na koji je ova biciklistička manifestacija bila osmišljena i provedena u djelo pokazala se pravim hitom, jer pohvale su dolazile sa svih strana, zbog čega vrijednoj ekipi nije preostalo ništa drugo nego da se upusti u organizaciju novog cikloturističkog maratona.

-Prve godine rezultati su bili odlični zbog čega smo svi bili presretni. Ove godine s toga očekujemo još bolje rezultate. Temelji za to postoje zbog čega očekujemo veći broj sudionika za koje smo ponovno pripremili odličan program. Bit će to još jedna posebna biciklijada kojom želimo pokazati kako nam je želja napraviti nešto čega ovdje nema- kaže nam tajnik VG TUR TEAM-a Vladimir Bokšić.

Promijenjena ruta

Ovogodišnja Turopoljska Milja, koja će se održati u subotu 1. srpnja vozi se pod motom „UPOZNAJ BOLJE TUROPOLJE“. Inače, jedna od ideja ovog cikloturističkog maratona je da se ruta mijenja svake godine. Nakon što su prošle godine biciklisti prošli kroz Ščitarjevo, Orle, Turopolje i Veliku Bunu ove godine sve njih očekuje vožnja prema Vukomeričkim goricama jer put od Velike Gorice vodi prema Lukavcu, Turopoljskom Markuševcu, Šiljakovini, Kučama te nazad na startno mjesto na plato kod CB Bambus.

-Svake godine sudionicima prezentiramo novu rutu i nova stajališta, a samim time i nova iznenađenja što je dobar razlog da nam se prošlogodišnji sudionici vrate. Ove godine sve sudionike stoga očekuje potpuno nova ruta i potpuno drugačiji zabavni program na samom cilju i stajalištima- nastavio je tajnik Bokšić

Ukupna dužina staze koju će biciklisti proći je 50 kilometara, a na tom putu ih očekuju četiri stajališta sa zabavnim i edukativnim sadržajima; Dvorac Lukavec, Western ranch Cowboy, DVD Šiljakovina i Pučka škola u Kučama.

Online prijave do 30. lipnja

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 20 kuna, a svi sudionici ulaze u bubanj za tombolu gdje su i ove godine osigurane vrijedne nagrade. Svi željni dobre zabave i druženja za sudjelovanje na Turopoljskoj Milji OVDJE se mogu prijaviti. Inače, online prijave otvorene su do 30. lipnja, no isto tako prijave će biti moguće i na dan održavanja do 9,30 sati.

-Ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže bez obzira na dob. Možda 50 kilometara izgleda puno, no uz četiri stajanja to uopće nije puno. Ruta je prilagođena za sve- za kraj će Vladimir Bokšić.