°C 14

Aplikacija: Sve "kaj ima" u Velikoj Gorici na jednom mjestu!

17.05.2017.

majai

KAJ IMA? naziv je nove mobilne aplikacije koja će Velikogoričanima omogućiti brzo i jednostavno pretraživanje događanja u gradu. Informacije o kinu, kazalištu, koncertima, utakmicama, radionicama, predavanjima i brojnim drugim zanimljivostima koje se organiziraju u našem gradu odsada će se moći pronaći na jednom mjestu.

Aplikaciju KAJ IMA? osmislio je i kreirao Gorički klub mladih, a jedan od njezinih autora, Mario Dilberović danas ju je predstavio i službeno pustio u rad. Radi se o vrlo jednostavnoj aplikaciji koja već danas može biti "skinuta" na vaše pametne telefone.

Aplikacija omogućuje filtriranje sadržaja po kategorijama, vremenu održavanja, sadržaj se može dodavati, a pruža i korisne kontakte i telefonske brojeve. Njen je cilj da na što jednostavniji način korisniku pruži jasnu informaciju koju treba.

-Cilj ovog našeg sustava je da budemo što jednostavniji. Nismo ciljali na neki velebni dizajn, na nekakvu punu funkcionalnost, nego je cilj da ako ljudi trebaju informaciju o nekom događaju trebaju je odmah, pa forma kao takva nije bitna. Tako da je važno da bude što jednostavnija i što pristupačnija svima, da kategorije budu što pristupačnije. Pa smo probali razlučiti događaje po kategorijama da budu što reprezentativniji – objasnio nam je Mario Dilberović dodavši da je ova aplikacija po svojoj obuhvatnosti jedinstvena.


Ovaj projekt Goričkog kluba mladih pohvalio je gradonačelnik Dražen Barišić istaknuvši kako je u današnjem svijetu u kojem težimo za informacijama upravo ovakva aplikacija svima potrebna pa vjeruje kako će je koristiti brojni građani.

-Čestitam vam na ovom projektu. To dokazuje da Gorički klub mladih, nastavno na istraživanje, Mladi u fokusu, gdje ste došli do nekih smjernica i vašim djelovanjem, da ste veliki i lijepi benefit za naš grad. Aplikacija će doprinijeti da se još više družimo i zato vam dajemo podršku. Lijepo je vidjeti kako mladi rade i kada su produktivni za naše društvo pa se Gorica ne mora bojati za svoju budućnost – rekao je gradonačelnik Barišić nakon čega je i sam isprobao aplikaciju.


Kako bi aplikacija svakodnevno bila ažurirana događanjima koja su aktualna u našem gradu vrlo je važno da se u ovaj projekt uključe sve institucije, udruge, obrti i mediji koji događanja organiziraju i pravovremeno o tome obavijeste Gorički klub mladih.


Aplikacija KAJ IMA? je besplatna i za sad dostupna samo na Android uređajima dok se na iPhone-u (iOS) može pregledati putem web-stranice: kajima.gorickiklubmladih.com.