°C 4

Autentični krajolik na slikama Želimira Šiška

18.01.2017.

Nefertum IT

U izložbenom prostoru POU Velika Gorica u ponedjeljak je otvorena izložba slika kutinskog slikara Želimira Šiška, a među 30 radova posjetitelji su na ovim umjetničkim djelima mogli pronaći i prizore iz Posavine.

Prva ovogodišnja izložba Želimira Šiška dovela je u Veliku Goricu gdje je izložio 30 radova u tehnici pastela s motivima Moslavine, Posavine i Dalmacije. Šišku je ovo 78. samostalna izložba koju su u našem gradu organizirali Pučko otvoreno učilište i Udruga ULIKUM VG.

Na otvaranju izložbe bio je i autor predgovora u slikarevom katalogu Ante Živković Fošar.

- Opus Želimira Šiška vezan je največim dijelom uz klasičnu estetiku, uz tvorbu vlastite poetike, posebice krajolika kojeg je isti izdigao na novu razinu „postojanje krajolika“. On slika autentični krajolik donoseći raznolikost u jedinstvenosti stila, kojeg je poveznica boja. Kolorit mu je žestok i raznovrstan. Želimira Šiška možemo tako s pravom staviti na zavidno mjesto suvremenog hrvatskog pejzažizma- istaknuo je Živković Fošar na otvorenju izložbe.

zelimirslike3.jpg

Bogat program otvaranja izložbe, kojoj su usprkos lošem vremenu i zimi nazočili moji brojni prijatelji iz Kutine i okolice, oplemenili su svojim glazbenim interpretacijama Ženski vokalni ansambl Kutinske Dunje i duo Ćiro Gašparac i Valentino. Dobrom raspoloženju doprinjele su slastice obitelji Ištvanić iz Kutine i proizvodi Vinarije Florijanović iz Potoka.Svi zainteresirani izložbu mogu razgledati do 5. veljače.

zelimirslike2.jpg

zelimirslike1.jpg
(foto: facebook Želimir Šiško,Mirt media)