°C 9

Carstvo malih životinja

09.01.2017.

Nefertum IT

Petstotinjak malih životinja, peradi,kunića i ptica okupirali su dvoranu OŠ Jurja Habdelića gdje je tijekom protekle subote i nedjelje održana 13. Međužupanijska i 7. Županijska izložba malih životinja.

U organizaciji Udruge uzgajatelja malih životinja Turopolje Velikogoričani su u dva dana mogli razgledati šaroliko životinjsko carstvo malih životinja na kojem su se predstavili brojni izlagači. Na izložbi su prikazane različite pasmine kunića, peradi među kojima japanska vrsta jokohama, patuljasti antverpen ili velika vijandota. Našla se tu i pokoja egzotična ptica, a najviše je bilo izloženih golubova te je u sklopu izložbe paralelno održana i 6. Specijalka golubova zagrebačkog prevrtača.

izlozbamale1.jpg

-Većina je izlagača s velikogoričkog područja, zadovoljni smo i prezadovoljni velikom posječenošću posebno u nedjelju, jer bez obzira na hladnoću, led i snijeg dvorana je konstantno bila puna. Subotu je obilježila nešto manja posjećenost, ali stigli su nam gosti iz Ogulina, Kutine, Novske i cijelog zagrebačkog područja koji su došli pogledati izložbu-rekao nam je Božidar Antolović, predsjednik Udruge uzgajivača malih životinja Turopolje.

izlozbamale11.jpg

Organizatori su zadovoljni posjećnošću, ali i dobrim komentarima na organizaciju koje su dobili.

-Ovo je 13. izložba i možemo reći da je već tradicionalna, ponosni smo što možemo pokazat kvalitetne životinje i to nam je kriterij dok drugi znaju ići na kvantitetu životinja. Šampionom izložbe proglašen je australop gospodina Stjepana Bašića sa Šestak Brda-dodaje Antolović.

izlozbamale13.jpg

Inače, velik broj članova u Udruzi ljubav prema malim životinjama nasljedio je od člana obitelji ili se pronašao u tomu preko prijatelja ili susjeda. Tako i gospodin Bašić, čija je kokoš postala šampionkom izložbe, ima svog nasljednika, ujedno i najmlađeg člana ove Udruge.

-Imamo 35 aktivnih članova, najmlađi je Leon Bašić koji ide u treći razred, a već je aktivan u Udruzi i brine se o životinjama, kunićima, fazanima, paunovima…-rekao nam je predsjednik Udruge.

izlozbamale4.jpg

Nakon uspješno organizirane izložbe u Velikoj Gorici turopoljskim uzgajivačima uskoro predstoji sudjelovanje na izložbama u Kutini i Nedelišću te u Sisku početkom veljače.

izlozbamale2.jpg

izlozbamale12.jpg

izlozbamale134.jpg

izlozbamale15.jpg

izlozbamale5.jpg

izlozbamale21.jpg

izlozbamale8.jpg

izlozbamale3.jpg

izlozbamale7.jpg

izlozbamale6.jpg

izlozbamale9.jpg

izlozbamale17.jpg

izlozbamale18.jpg