°C 18

Cijeli cirkus odletio s Plesa

15.12.2018.

Petar Brnada

Nakon velikog cirkuskog spektakla „Avatar“ kojim je Cirque Du Soleil oduševio publiku koja je u zagrebačku Arenu stigla iz gotovo cijele Hrvatske, Međunarodna zračna luka Zagreb dobila je posao organizacije prijevoza opreme tog najvećeg cirkusa na svijetu.

Nakon Zagreba, Cirque Du Soleil nastavlja svoju turneju pa je tako otputovao u Rijad, u Saudijsku Arabiju. U Zagreb je cirkus stigao sa 310 tona opreme koju je dopremilo 40 tegljača/kamiona, a nakon održanih predstava, kompletna oprema je u razdoblju od 11. - 13. prosinca posebnim transportnim zrakoplovima iz Zagreba prevezena u Rijad.

U Zračnu luku Franjo Tuđman po opremu su došla četiri zrakoplova Boeing 747-400 Freighter, tzv. Jumbo Jet, zrakoplovnog prijevoznika Saudi Arabian Airlines Cargo. Opremu su radnici Službe tereta zračne luke pripremili za ukrcaj na ULD-Palete već u Areni Zagreb, odakle je 40 tegljača/kamiona dovezlo do zračne luke i dalje je ukrcavana u zrakoplove.

Ovo je nakon prijevoza transformatora na Filipine 2013. godine najvećim cargo zrakoplovom na svijetu - Antonov 225, najzahtjevnija i najveća organizacija prijevoza tereta u povijesti zagrebačke zračne luke.

-Ponosni smo što smo u konkurenciji znatno većih zračnih luka u okruženju, dobili ovaj posao i pokazali da možemo organizirati pripremu i ukrcaj  različitog tereta velikih razmjera, u kratkom vremenskom roku. Želio bih posebno pohvaliti radnike Službe tereta i Službe rampe zagrebačke zračne luke, koji su uz redoviti posao u kratkom roku organizirali pripremu i otpremu pošiljki za 4 Jumbo Jet zrakoplova– izjavio je Mutlu Baskan, predsjednik Uprave MZLZ Zemaljske usluge d.o.o.