°C 29

Damski književni kutak s nagrađenim goričkim književnicama

09.11.2018.

Petar Brnada

Književni susret u Gradskoj knjižnici ovog vam puta donosi druženje s nagrađenim velikogoričkim književnicama Sonjom Smolec, Nadom Mihoković-Kumrić i Jasminkom Tihi-Stepanić.

-Na samom kraju Mjeseca hrvatske knjige otvaramo damski književni kutak! Želimo se pohvaliti našim samozatajnim velikogoričkim književnicama koje, kao orkestru iza leđa, marljivo pišu, objavljuju nove naslove i – osvajaju književna priznanja. Kako zaslužene ovogodišnje nagrade ne bi za naše sugrađane prošle ispod radara, odlučili smo vam ih predstaviti na zajedničkom književnom druženju- rekli su iz knjižnice.

„Mato Lovrak“ za najbolji dječji roman, „Neretvanska maslina“ za najbolji roman za mlade, nominacija za „Mali princ“ za najbolju dječju knjigu u regiji- sve su to nagrade i književna priznanja spomenutih dama koje dolaze iz Velike Gorice.

-Tri dame koje smo uglavnom upoznali kroz njihovo pisanje za djecu i mlade, ovoga puta otkrit će nešto o sebi i nama odraslima. Koliko i što im znače osvojena priznanja, što je to u čemu su njihove knjige bile bolje od ostalih, o čemu trenutno pišu i čime se sve još bave saznat ćemo u našem damskom književnom kutku- najavljuju iz knjižnice.

Književni susret u Središnjem odjelu za odrasle održat će se u srijedu, 14. studenoga, s početkom u 19 sati.