°C 3

Dječje igre u Mraclinu okupile 80-ak klinaca

13.06.2018.

Petar Brnada

U sklopu manifestacije Dani svetog Vida u utorak su u Mraclinu održane 5. dječje sportske igre koje su nažalost djelomice bile prekinute pljuskom i nevremenom.

Igre su okupile osamdesetak djevojčica i dječaka koji su se na Jančetovom gruntu došli natjecati za svoje kvartove; iz Dolenca, Cirkve I, Cirkve II i Obreža, no već nakon prvih igara na Mraclin se spustio jak pljusak te su klinci bili primorani povući se u Društveni dom gdje ih je zabavljao klaun Srećko.

Inače, djeca su tijekom proteklog tjedna pisala prijedloge igara koje bi htjeli igrati te su ih ubacivali u Kutije za prijedloge koje su bile postavljene u školi i Društvenom domu te na samim Dječjim sportskim igrama, a natjecali su se u više starih igara poput skakanja u vreći, potezanja užeta, igara s loptom itd.

U Mraclinu je istog dana održana i izložba plakata Dječjeg gradskog vijeća Velika Gorica na temu obitelji i dječje participacije, te su vijećnici Matija Dražetić, Ivan Fujs i Josip Djuran predstavili kako Dječje gradsko vijeće radi na zagovaranju dječjih prava, pa tako i dječje participacije, a svi natjecatelji Dječjih igra nagrađeni su diplomama, medaljama i slatkišima.

Foto: Mraclin.hr