°C 8

Do srijede besplatno u kino

14.05.2018.

Petar Brnada

U sklopu 12. tradicionalne filmske revije „Može i bez Hollywooda“ koja je u kinu Gorica započela prošle srijede još uvijek stignete pogledati tri preostala naslova.

Već večeras od 21 sat imate priliku pogledati španjolsku dramu Prevrtljiva slava čija je radnja smještena u daleku 1937. godinu u Španjolskoj. Lluis je vojnik koji ne vjeruje u rat u kojem se bori te se nalazi na neaktivnom vojnom položaju, udaljen od dugogodišnje djevojke i maloga sina. Slučajno upoznaje i ludo se zaljubljuje u Carlanu, lukavu zemljovlasnicu čija je jedina strast ona za moći. Carlana ga lagano upliće u svoju mrežu strasti, izdaje i poniženja, s razornim posljedicama za sve upletene.

U utorak vas u goričkom kinu očekuje Napad na Nile Hilton, drama u kojoj glavu ulogu tumači Detektiv Noredin Mustafa, prosječan zaposlenik policije u Kairu koji je sklon korupciji.

-U sobi elitnog hotela Nile Hilton pronađena je ubijena pjevačica. Mustafa preuzima slučaj i tijekom istrage otkriva tajni odnos žrtve s vlasnikom hotela, inače bogatim članom parlamenta. Dok traži sudansku sluškinju, navodno jedinu svjedokinju brutalnog zločina, iznenada mu je naređeno da zatvori slučaj. No Noredin nastavlja s istragom koja ga vodi do nedodirljive elitne skupine koja upravlja zemljom i imuna je na pravdu- stoji u opisu filma koji je na rasporedu također u 21 sat.

Reviju će u srijedu zatvoriti nadnaravni romantični triler Thelma koji prati istoimenu neobičnu i bojažljivu djevojku koja dolazi na studij u Oslo. Odgojena u strogoj religijskoj obitelji, Thelma se svake večeri čuje sa svojim roditeljima koji pokazuju uznemirujuće zanimanje za svaki detalj njezine svakodnevice. U Oslu upoznaje mladu studenticu Anju te se između njih razvije privlačnost. Istovremeno Thelmu počinju mučiti misteriozni napadaji praćeni zastrašujućim telekinetičkim moćima.