°C 0

Društvo žena Buševec napravilo kupaonicu sumještanki

04.01.2018.

ivana

Društvo žena Buševec, koje je u svom mjestu poznato po raznim događanjima, sudjelovanjima na manifestacijama u organizaciji drugih udruga, poticanju druženja među sumještankama, ali prvenstveno po humanitarnom djelovanju, svoju aktivnu godinu 2017. završilo je upravo pomaganjem svojim sumještanima u potrebi.

Prošlu godinu privele su kraju još jednom velikom akcijom te su svojoj članici i sumještanki u potrebi odlučile napraviti prijeko potrebnu kupaonicu i renovirati kuhinju.

- I ovog puta smo imale donatore koji su nam uvelike olakšali posao. Naš sumještanin Branko Horvačić o svojem je trošku iskopao septičku jamu i dovezao materijal potreban za saniranje vanjskog dijela. Gospoda Ivan Šaban i Franjo Buković koji su obavljali vodoinstalaterske poslove donirali su svoj rad. Također su nam u susret izašli Centar za socijalnu skrb, Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija. Kupaonica je u potpunosti završena dok je kuhinja još u renovaciji i planiramo ju završiti početkom nove godine odmah nakon blagdana. Ovim putem se zahvaljujemo donatorima i svim spomenutim institucijama i naravno našoj predsjednici Lidiji Rožić na čiju smo inicijativu i ovaj put krenule u ovako velik i skup projekt i srca su nam puna jer smo uljepšale blagdane još jednoj našoj sumještanki-priopćile su članice Društva žena Buševec.

Uz to povodom blagdana Buševčanke su obišle sumještane slabijeg imovinskog stanja te ih obradovale prigodnim paketima.

-Posebno se zahvaljujemo gospođi Violeti Medar koja je donirala krevet za našu sumještanku Anu i stol sa stolicama za gospođu Veru-napisale su na Facebooku. Podsjetimo, u listopadu su dovršile također jedan hvalevrijedni projekt tako da su sumještanki osigurale obnovu krovišta na kući. Naravno, dio je to niza akcija koje su članice Društva žena Buševec provele kroz godinu, a uz primjer kakav pružaju drugim udrugama, nadamo se da će im i 2018. godina biti još aktivnija. (Ivana Crnković/ foto:Facebook)

Galerija slika

Društvo žena Buševec napravilo kupaonicu sumještanki Društvo žena Buševec napravilo kupaonicu sumještanki Društvo žena Buševec napravilo kupaonicu sumještanki Društvo žena Buševec napravilo kupaonicu sumještanki Društvo žena Buševec napravilo kupaonicu sumještanki Društvo žena Buševec napravilo kupaonicu sumještanki