°C 0

Dvije večeri bluesa, countryja i rocka

07.06.2018.

Petar Brnada

U sklopu tradicionalne manifestacije „Goričke večeri 2018.“, u petak, 8. lipnja, i u subotu, 9. lipnja, održat će se još jedan glazbeni festival za sve ljubitelje bluesa, countryja i rocka.

Šesta je ovo godina otkako se u gradu održava VG BLUES – COUNTRY – ROCK FESTIVAL na kojemu istaknuti velikogorički glazbenici publici nude muzičke žanrove koje nemaju često priliku slušati uživo.

Okosnica i nositelj programa je velikogorički sastav The Changes, koji je 2011. godine pobijedio na Croatian Blues Challenge, a ove godine na festivalu će vas zabavljati Angeline, Kazališni band Sisak, Route 66, Country Poul, Sky groue, Mungos blues band, The Clifhangers i Saturnus band.

-Cilj je stvoriti suvremenu glazbenu sliku Velike Gorice, čemu osim domaćina uvelike pridonose gosti različitih glazbenih izričaja iz cijele Hrvatske. Mnogi eminentni glazbenici poput Lele Kaplowitz, Eduarda Jimmya Matešića, Riste Ibrića nastupali su na ovom Festivalu- kazali su iz POUVG-a te dodali da zainteresiranost za ovaj Festival raste iz godine u godinu čemu u prilog ide sve veća posjećenost i uživanje u nesvakidašnjim glazbenim doživljajima, programu koji zasigurno doprinosi očuvanju važnog dijela suvremene hrvatske kulture - poticanju raznorodnog kvalitetnog glazbenog stvaralaštva.

Festival će se na platou Centra za posjetitelje (kod Muzeja Turopolja) održati u petak i subotu s početkom u 19:30 sati.