°C 14

Elemental i Pipsi rasplesali Goričane na koncertu podrške

28.05.2018.

Ivana Crnković

Grupe Elemental i Pips Chips & Videoclips u nedjelju su navečer u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici rasplesale oko tisuću građana na koncertu u znak podrške Inicijativi "Stop asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici".

Koncertu je prethodio i poslijepodnevni program za najmlađe. Nekoliko stotina roditelja s djecom uživalo je u plesnim nastupima skupina Megablast i Vega, facepaintingu, izradi frizura, animacijama Amicus-epicentar animacije, a posebno u natjecanjima na Eko olimpijadi čijim je pobjednicima diplome Eko-heroj podijelila Mirela Priselac Remi iz Elementala.

Inicijativa se bori protiv otvaranja tvornice asfalta koja se gradi svega desetak metara od prvih kuća i u vodozaštitnom području koje vodom opskrbljuje Veliku Goricu i okolicu te dio Novog Zagreba. Otvaranje ovakvog zagađivača ugrozilo bi opskrbu pitkom vodom, kvalitetu zraka, te opću kvalitetu života u turopoljskom kraju.

Izgradnja asfaltne baze trenutno miruje, pošto je Ministarstvo graditeljstva u rješenju dostavljenom Gradu Velikoj Gorici naložilo obnovu postupka izdavanja građevinske dozvole zbog propusta u postupku. Zadnja novost je kako je Strabag tužio Ministarstvo graditeljstva zbog navedenog rješenja.

-Inicijativa i njezini podupiratelji, koji su već i 2010. kao i 2017. godine, peticijama jasno rekli da ne žele asfaltnu bazu u Donjoj Lomnici, nastavljaju borbu svim dostupnim zakonskim sredstvima te pozivaju sve građane da se uključe u rješavanje ovog gorućeg problema koji prijeti ugroziti kvalitetu života nekoliko stotina tisuća građana. Ovim se putem zahvaljujemo svim izvođačima, animatorima, te bendovima Elemental i Pips Chips & Videoclips na podršci i suradnji-poručili su iz Inicijative.

Svojim dolaskom na prosvjedni koncert podršku su im dali i druge udruge građana poput Udruge građana Siget, udruga Glog iz Središća, inicijativa Samoborček, udruga Uzor iz Resnik, inicijativa za spas Medvednice, braniteljska udruga Vidra, Eko 2000. (zg-m), udruga Pozitiva, i mnoge druge.

 

(Izvor i foto: Inicijativa Stop asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici)

Galerija slika

Elemental i Pipsi rasplesali Goričane na koncertu podrške Elemental i Pipsi rasplesali Goričane na koncertu podrške Elemental i Pipsi rasplesali Goričane na koncertu podrške Elemental i Pipsi rasplesali Goričane na koncertu podrške Elemental i Pipsi rasplesali Goričane na koncertu podrške Elemental i Pipsi rasplesali Goričane na koncertu podrške Elemental i Pipsi rasplesali Goričane na koncertu podrške