°C 13

Etno naselje Novo Čiče i dalje poželjno izletište za djecu

22.10.2017.

ivana

I ove jeseni u etno naselju Novo Čiče nastavljaju se redati posjete dječjih skupina koji tamo dolaze na jednodnevne izlete.

Etno naselje Novo Čiče postaje sve popularnije je mjesto za izlete djece vrtićke dobi kao i djece od prvog do četvrtog razreda. U vremenskom periodu od 16. do 20. listopada etno naselje posjetilo je tristotinjak djecu čime su zadovoljni u KUD-u Čiče.

- Posebno nas raduje činjenica da nam u posjet dolaze sve više djece iz drugih krajeva, a ne samo Grada Velike Gorice. Tako smo imali priliku ugostiti djecu iz Dječjeg vrtića Delnice, DV Ciciban, DV Dobri i djecu iz OŠ Markuševec, OŠ Lekenik i OŠ Pokupsko-rekao nam je Stipo Duvnjak iz KUD-a Čiče.

Izleti obično traju od 09:00 pa do 14:30 sati, a kroz raznovrsni program i igru djeca ovdje uče o kulturnoj baštini Turopolja, kako se nekada živjelo, što se sve koristilo u svakodnevnom životu, sve upotpunjuju domaće životinje i uređene kuće etno naselja, a na kraju najmlađe posebno vesele jahanje na poniju i drveni vrtuljak te razne starinske igre.

-Želja na nam je nastaviti rad s djecom te u suradnji s gradom Velika Gorica što prije započeti realizaciju projekta gradnje Edukativno kulturnog centra Novo Čiče-poručio je Duvnjak.

Galerija slika

Etno naselje Novo Čiče i dalje poželjno izletište za djecu Etno naselje Novo Čiče i dalje poželjno izletište za djecu Etno naselje Novo Čiče i dalje poželjno izletište za djecu