°C 16

Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec

16.06.2018.

Vana Pocrnjić

Na Ranchu Kurilovec sinoć je započelo šesto izdanje najvećeg europskog kantautorskog open-air festivala, Exposure Music Festivala. Festival traje dva dana, a nastupiti će sveukopno 20 kantautora iz svih zemalja svijeta. Program i sam festival osmišljen je na vrlo specifičan način, tako što je osam pozornica posloženo u krug gdje su izvođači izveli premijerno svoje autorske pjesme uz pratnju gitare.

Glazbeni program nastavio se do kasno uz noć uz nastupe popularnih sastava Nola i Lika Kolorado te after party uz glazbeni izbor Music-Box portala. Novosti ove godine su projekcije glazbenih dokumentarnih filmova, te je na taj način započeo program, projekcijom filma “Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa”. 

Nakon projekcije, u 20:30 sati uslijedili su nastupi kantautora Anite Šunjić (BIH), Dave Mckendrya (IRE), Jamesa Walkera (UK), Anne Marie (SRB), ČudnoReĐa (HR), Astor Lajka (SRB), Speaking silences (DE) i Krasimira Purvanov (BG), a Lika Kolorado bend svoj koncert održao je u 23 sata.

Prekrasno vrijeme jučer je poslužilo Goričane i kantautore koji su nastupili u prirodi i lijepo uređenom ambijentu. Jedan od izvođača Astor Lajak, točnije Stefan Stefanović iz Srbije, prvi puta je nastupio na Exposure Music festivalu i svoje oduševljenje nije mogao sakriti.

- Prvi put nastupam u Hrvatskoj i sviram kantautorsku muziku, koja je zapravo zasniva na Stone Rocku ali ima dosta upliva različitih utjecaja, a sve zavisi od pjesme do pjesme. Sam koncept je fenomenalan, oduševljen sam ovom prirodom do sada sam nastupao na više festivala u Srbiji, ali ovo je prvi put da vidim ovakav koncept- kazao je Astor Lajka koji nastupa već tri godine, a glazbom se bavi osam godina.

-Sama ideja da je 8 malih pozornica postavljeno u krug, te da svaki od nas svira po jednu pjesmu. Večeras ću zapravo vidjeti kako je to stvarno, ali iz ove perspektive je stvarno jako dobra ideja. Do sada sam sve zaista najljepše čuo o ovom festivalu gostoprimstvo je a nivou, ljudi koje sam do sada upoznao su jako dobri i poprilično su dobri domaćini - dodao je Lajka.

Da je trema uvijek tu i da im nije baš lako izaći na pozornicu, složili su se svi izvođači, kako kažu najteže je kad publiku ne poznaješ dovoljno dobro, pa nikad ne znaš hoćeš li dobiti aplauz.

-Trema je uvijek prisutna, ali ona pozitivna, više u smislu da prvi put nastupam pa imam želju da budem što bolja, i da se na dobar način predstavim Goričkoj publici- kazala je Anne Marie kantautorica iz Srbije.

Prije početka nastupa svi kantautori su se družili uz gitaru i pjesmu, te se tako povezali, upoznali, razmijenili iskustva i možda naučili neke nove note od svojih novih prijatelja.

-Zaista je lijepa atmosfera, svi se družimo uz gitaru, razgovaramo o gažama, glazbi, najdražim pjesmama. Već samo kao mala obitelj- rekla je Anne Marie.

Ako jučer niste uspjeli doći do Rancha, danas ćete imati priliku. Večeras će nastupiti od 20:30 sati Mateja Škelja (HR), Dan Zelisko (ES), Lilly Drumeva (BG), Dominik Kukić (HR), Sabina Vostner (SLO), Coolio Jack (HR), Doug Andrews (USA) i Graeme Mark (IRE), a na pozornici će ih u 23 sata zamijeniti benda Nola.

 

Galerija slika

Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec Exposure Music Festival na Ranchu Kurilovec