°C 20

FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika

25.06.2017.

Igor

U organizaciji Udruge žena Kuče jučer je po prvi puta održana Kučka biciklijada koja je osim rekreativnog, imala i natjecateljski karakter kroz dvije utrke.

Biciklijada je nastala po uzoru na onu u Buševcu zbog čega je sve sudionike rekreativne vožnje u Buševcu dočekala i topla dobrodošlica od strane Udruge Moj Buševec.

-Ovim putem se zahvaljujem svim sudionicama koji su se odazvali na naš poziv te nam pomogli otvoriti vrata kako bi pokazali da i mi možemo nešto ovakvoga organizirati- rekla je predsjednica Udruge žena Kuče Zora Ištvanek.

Bez obzira na veliku vrućinu i izuzetno visoku temperaturu na startu prve biciklijade u Kučama našlo se osamdesetak sudionika koji su osim rekreativne vožnje do Buševca odvozili i jednu od natjecateljskih utrka; XC rutu od 30 kilometara, extreme rutu od 47 kilometara.

-Ove dvije utrke malo su zahtjevnije, no uspjeli smo ispromovirati Donje Turopolje i to nam je izuzetno važno- nastavila je gospođa Ištvanek.

Same pripreme za ovu biciklijadu počele su prije dva mjeseca. Iako su ih znale zateći i poteškoće, organizatori uglavnom pamte sve one lijepe trenutke baš kao što je to bilo i jučer po povratku u Kuče, gdje je za sve sudionike ispred Društvenog doma bila organizirana veselica.

Galerija slika

FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika FOTO: Kučka biciklijada okupila 80-ak sudionika