°C 21

Gimnazijalke putuju na Državno iz Vjeronaučne olimpijade!

05.03.2019.

Petar Brnada

Srednjoškolke Marija Medarić, Lucija Medarić, Paula Sremić i Ana Marija Bradić iz velikogoričke Gimnazije, osvojile su prvo mjesto na nadbiskupijskoj razini natjecanja Vjeronaučne olimpijade i time se plasirale na državnu razinu natjecanja!

Nadbiskupijsko tj. međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka za Zagrebačku nadbiskupiju održano je u ponedjeljak u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, a natjecanju su prisustvovali predstavnici četiriju županija (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka i Krapinsko-zagorska županija). Po najboljem bodovnom ostvarenju, odnosno po načelu izvrsnosti, na nadbiskupijsku razinu pozvane su dvije osnovnoškolske i jedna srednjoškolska ekipa.

Sjajnu velikogoričku ekipu vodila je mentorica Nataša Čurić koja je cure očito iznimno dobro pripremala za natjecanje.

Nakon uvodnih riječi ohrabrenja osnovna i srednja škola razdvojile su se i pristupile pisanom testu, testu koji su stopostotno riješile učenice Paula Sremić i Ana Marija Bradić, obje iz Gimnazije Velika Gorica, za što su posebno pohvaljene i nagrađene.

Drugi dio natjecanje učenicima je donio ekipno rješavanje zadataka, odnosno tombolu, a nakon toga po pet prvoplasiranih ekipa pristupilo je usmenom dijelu natjecanja, tzv. milijunaku.

Kako su kazali iz Gimnazije, poredak ostvaren u pisanom dijelu natjecanja nije se puno promijenio te su na prva mjesta „zasjele“ OŠ Dragutina Tadijanovića iz Zagreba i Gimnazija Velika Gorica, druga mjesta osvojili su OŠ Sesvete i Gimnazija Karlovac, a na trećim mjestima našle su se OŠ Đure Prejca iz Desinića i XV. gimnazija iz Zagreba.

Pobjednike je proglasila predstojnica Ureda za vjeronauk prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, a nagrade je uručio pomoćni biskup mons. Ivan Šaško.

Prigodne darove dobili su svi učenici i mentori, a najboljih šest ekipa Zagrebačka nadbiskupija nagradit će tradicionalnim nagradnim ljetovanjem u Domu sv. Martina na Malom Lošinju.

Pri dodjeljivanju nagrada biskup je natjecateljima i njihovim mentorima uputio i prigodnu riječ, prenijevši i pozdrave kardinala Josipa Bozanića.

-Ponesite u svoje škole i ovo iskustvo. Bilo bi lijepo da i oni vide da ste učili od svetih jer svetac, gdje god bio, uvijek ostavlja Božji trag za sobom- poručio je biskup Šaško učenicima nakon čega im je podijelio završni blagoslov kao krunu ovogodišnjega nadbiskupijskog natjecanja.

Foto: Gimnazija Velika Gorica