°C 18

Glasajte za "Kumičić": Učenici zalijevali biljku uz pomoć micro:bita

09.05.2018.

Ivana Crnković

Osnovna škola Eugena Kumičića pridružila se edukativno-ekološkom projektu "Želim stablo" koji spaja pozitivne inicijative i stvara nove vještine u radu s učenicima, a kako bi osvojili jednu od vrijednih nagrada potreban im je i vaš glas.

Natječaj ovog projekta okupio je veliki broj učitelja i učenika iz cijele Hrvatske. Cilj projekta je pridonijeti zdravijem i kvalitetnijem životu putem istraživanja i učenja kroz praktičan rad razvijanjem generičkih vještina učenika, a kroz natječaj na konkretnom primjeru Profil Klett nastojao je pokazati kako primijeniti IKT u nastavi, istovremeno razvijajući društvenu i ekološku svijest učitelja i učenika.

Svrha ovoga višemjesečnog natječaja bila je upotreba micro:bit-a na konkretnom projektu zalijevanja biljaka pomoću seta za zalijevanje. Kroz nove projekte i nove načine poučavanja učenici su učili kako razmišljati, kritički promatrati svijet oko sebe te razvijati vještine koje su im potrebne za budućnost.

Stručni žiri ima izuzetno težak i zahtjevan zadatak. Od velikog broja iznimno kvalitetnih projekata, koji su pristigli u različitim oblicima, treba odlučiti tko pobjeđuje. Pri odabiru pobjednika veliku ulogu imat će kvaliteta, kreativnost i inovativnost predanih projekata, ali i ukupna prezentacija i dobiveni rezultat. Rezultati će biti poznati 20. svibnja, a nagrade su spremne za pet škola, od 1. do 3. mjesta te po jedna nagrada za inovaciju i jedna nagrada publike.

Za projekt Osnovne škole Eugena Kumičića možete glasati OVDJE i tako im pomoći da osvoje jednu od nagrada. Za škole i njihove projekte mogu glasovati roditelji, prijatelji, učenici, kolege i svi oni koji posjete web Klett-profila, a svoj glas školi možete dati do 18. svibnja 2018. godine.