°C 28

Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić

06.12.2018.

Vana Pocrnjić

U Velikoj Gorici jučer se svečano otvorio novi dječji vrtić "Didi" na adresi Kolodvorska 64/2. Svečanom otvorenju nazočili su brojni roditelji i djeca, odgojiteljice, gradonačelnik Dražen Barišić te njegov zamjenik Krešimir Ačkar, i ostali djelatnici iz odgojno obrazovne struke Velike Gorice.

Na samom početku svečano su gradonačelnik Barišić i ravnateljica vrtića Karmen Pavlic prerezali vrpcu koja je, možemo slobodno reći, bila ne svakidašnja. Naime, vrpca simbolizira Grad Veliku Goricu, koji je ujedno i Grad prijatelj djece i mladih.Vrpca je posebna i svakako se razlikuje od ostalih, a posebna je baš zato što su je izradila djeca iz DV "Didi" iz područnog objekta Tratinčica, Općine Brckovljani, gdje se inače jako radi razvoju i likovnom izričaju djece. Ovaj dio koji su gradonačelnik i ravnateljica izrezali kasnije će se uramiti i takav će se pokloniti Gradu, kao uspomena na jučerašnji dan.

Ravnateljica Pavlic vidno je bila uzbuđena i sretna zbog svečanog otvorenja, te je na samom početku pozdravila sve prisutne goste kojima se zahvalila na dolasku i na podršci tijekom cijelog procesa. Riječi hvale imala je i za sam Grad Veliku Goricu, i za njene čelne ljude bez kojih, kako kaže, ovo ništa ne bi bilo moguće.- Htjela bi se prije svega zahvaliti Gradu, prije svega gradonačelniku Draženu Barišiću, ali i njegovom zamjeniku, gospodinu Krešimiru Ačkaru, koji su bili vrlo aktivni i angažirani u tome da se ovaj vrtić što prije otvori,  te da bude dio zajednice u našoj Velikoj Gorici- kazala je Pavlic.

Dječji vrtić „Didi“ nastao je 2003. godine u općini Krašić, a rad u vrtiću započet je sa 16-ro djece i četvero zaposlenika. Danas vrtić „Didi“ ima 400 djece i preko 60 zaposlenika, a tu su i sestrinski vrtići, dječji vrtić „Čarobna šuma“ kojima je osnivač također ravnateljica Pavlic, taj vrtić ima 30-ak zaposlenika i 200 djece u primarnom programu.

-Ono što nam je izuzetno važno je dijete, i u centru svega su nam naša djeca i sve što radimo i činimo upravo zato da činimo njima na njihovo dobrobit i nastojimo to činiti najbolje što možemo, a sve to uz veliku pomoć raznih vanjskih suradnika, koji nam pomažu da sve bude još i bolje- kazala je ravnateljica.Ovaj projekt je u vrijednosti oko 3 milijuna kuna, u to spadaju i građevinski radovi ali i sama oprema za vrtić. Svoja vrata za goričke mališane vrtić „Didi“ otvorio je još 1. rujna, a kako je kazala ravnateljica, nada se da su svi zadovoljni u ovom novom prostoru koji je napravljen za naše najmlađe.Gradonačelnik Barišić pozdravio je sve prisutne goste, te priznao kako je Gradu dugo trebalo da gospođu Pavlic „nagovore“ da i Velikoj Gorici otvori privatni vrtić.

-Ovo je veliki dan i velika mi je čast prisustvovati ovakvom događaju, moramo priznati da već više godina razgovaramo o tome kako pridobiti gđa. Pavlic i dječji vrtić “Didi“ tu kod nas, te da nam stvori novu vrijednost privatnog kapitala i da svoje iskustvo proširi i na Veliku Goricu pod jednakopravnim uvjetima kakvi imaju naši gradski vrtići, da ima i njezin vrtić. Uspjeli smo svi zajedno, a to samo zato što je ravnateljica vrlo uporna osoba vrlo sistematična. Stvorila je jedan predivan dragulj- kazao je gradonačelnik.

Barišić je naglasio koliko je ponosan i sretan što Gorica ima ovakav privatan vrtić, te istaknuo kako je najponosniji što se Gorica može pohvaliti da jedina u Hrvatskoj nema ne upisane djece u vrtićima.

-Uspjeli smo izgraditi nekoliko vrtića, rekonstruirati neke starije vrtiće, statistički mi smo Grad koji izdvaja 39,7 % svojih proračuna za odgoj i obrazovanje, europski prosjek je negdje oko 10,5 % a Hrvatska 10, 3 % , Gorica izdvaja gotovo 40 % i po tome smo jedini u Republici Hrvatskoj- kazao je gradonačelnik Barišić.

Smatra kako je ovo ispravno ulaganje u budućnost, koje se sigurno isplati, te da ovo čini Goricu jednu od mjesta gdje se isplati doći, ostati i živjeti.

Ovom investicijom povećani su vrtićkih kapaciteti u Gorici na radost goričkih mališana i njihovih roditelja.

Galerija slika

Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić Gorica bogatija za još jedan dječji vrtić