°C 28

Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću

17.07.2017.

ivana

Povodom blagdana Gospe Karmelske Velikogoričani su pristigli na misna slavlja u Brezovicu i Kobilić.

Nakon trodnevne duhovne obnove u crkvi Samostana Kraljice Karmela u Brezovici jučer ujutro je održano misno slavlje koje je predvodio vlč. Đuro Sabolek, dekan Velikogoričko-odranski. Misu je pjevanjem animirao mješoviti zbor iz Mraclina uz vodstvo i pratnju Vladimira Cvetnića Mileka.

Uz ovaj sveti dom koji je osnovao blaženi Alojzije Stepinac Mraclinci su već desetljećima vezani na poseban način. U tom Karmelu blaženik je 1941. godine smjestio osamdesetero napuštene djece svih nacionalnosti. Povezanost s Karmelskom Gospom još je veća od kad ga vodi časna majka, Mraclinka Ilijana Terezija Cvetnić. Uz brojne mještane našeg mjesta i župe Vukovina, veliki blagdan uveličao je i Turopoljski banderij.

Drugi pripadnici Turopoljskog banderija predvođeni županom Plemenite opčine turopoljske prisustvovali su jučer misi u Kobiliću gdje kapelica također nosi ime Gospe Karmelske. Svetu misu je predvodio velikogorički župnik Norbert Ivan Koprivec iz župe Navještenja Blažene Djevice Marije.

(foto: Ivan Nađ/Mladen Štuban,Mraclin.hr)

 

Galerija slika

Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću Gospa Karmelska proslavljena u Brezovici i Kobiliću