°C 2

Gospođa Biserka radi najbolju rakiju na Posavini, a Tačković kobasice

15.03.2017.

ivana

U organizaciji općine Orle i KUD-a Veleševec u subotu, 5. ožujka, u Društvenom domu Veleševec održana je 9. Posavska kobasijada.

Odaziv natjecatelja izlagača i mještana Drnka, Bukevja, Orla, Strušca, Veleševca, Ruča, Suše bio je nešto manji nego prošle godine. Moglo se tu vidjeti, a naravno nakon ocjenjivanja i kušati odličnih domaćih kobasica, špeka, šunke, salama, sira, rakije i vina.

Nakon ocjenjivanja komisija pod predsjedanjem Radovana Vučića za suhomesnate proizvode i Vlade Mikulčića za vina i rakije rezultati su bili sljedeći: u kategoriji šunka prvo mjetso odnio je Ivan Bucina, drugo je pripalo Damiru Marloviću, a treće Mladenu Vučinu. Najbolju salamu napravio je Daniel Malec, a iza njega po žiriju slijede Mladen Vučin i Bruno Drenčević. Pobjednik Posavkse kobasijade je Valentino Tačković koji je imao pobjednički recept za kobase, drugo mjesto osvojio je Filip Panijan, a treće Davor Hrenčević.

U kategoriji "špek" Valentino Tačković je bio pobjednik, drugo mjEsto pripalo je Branimiru Vugrincu , a treće Milivoju Stankoviću. Ivica Leder na Posavini radi najbolji sir, po rezultatima natjecanja, a odmah iza njega slijede Ljiljana Makanec i Branka Hrenčević.

Najbolju rakiju donijela je na natjecanje Biserka Janžin, drugi je u ovom zanatu bio Ivan Bucina, a Damir Dianežević treći.

Prvo mjesto među bijelim vinima odnijelo je vino Josipa Panijana, drugi je bio Željko Mihica, a treće najbolje vino napravio je Milivoj Stanković.

Željko Mihica uspješniji je bio s crnim vinom te je u toj kategoriji odnio pobjedu, drugi je bio Josip Panijan, a treći ponovno Milivoj Stanković.

U kulturno zabavnom programu nastupili su KUD Veleševec i Slavuj Bukevje te raspjevani umirovljenici Udruge umirovljenika i starijih osoba općine Orle. Prema riječima načelnika općine Orle Ivana Petka ponosni su na ovu sada već tradicionalnu manifestaciju, koja je jednim dijelom svakako doprinijela da kvaliteta izloženih domaćih posavskih proizvoda iz godine u godinu raste. Također dogodine očekuju još više sudionika i još više proizvoda te se nadaju još boljoj njihovoj kvaliteti. Na kaju programa uslijedila je degustacija i veselje uz pjesmu i ples do kasno u noć uz tamburaše KUD-a Veleševec.