°C 27

Gradska knjižnica priprema akciju djelomičnog oprosta zakasnina

06.12.2018.

Petar Brnada

Uz Dan grada Velike Gorice kojega obilježavamo na blagdan svete Lucije, 13. prosinca, gorička Gradska knjižnica na sve tri svoje lokacije provest će akciju djelomičnog oprosta zakasnina „Knjige u zakasnini vrati, 50 plati!“.

Naime, na taj dan omogućit će dužnicima koji su u velikim zakasninama da vrate knjige uz jedinstven iznos koji samo na taj dan iznosi 50 kuna.

-Tako ćemo omogućiti korisnicima kojima je zbog naraslih iznosa dugovanja za nevraćene knjige bila blokirana daljnja posudba da uz ovaj simboličan iznos ponovno postanu aktivni članovi Gradske knjižnice Velika Gorica- priopćili su iz knjižnice.

Svi korisnici knjižnice na taj dan u radnom vremenu knjižnice od 8 do 19:30 sati mogu vratiti sve knjige koje duguju knjižnici, uz parcijalnu naplatu zakasnine, i to u sva tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, Dječjem odjelu, te Područnoj knjižnici Galženica. Iz knjižnice pritom napominju da knjige treba vratiti u lokaciju u kojoj su posuđene.

-Korisnike koji iz bilo kojeg razloga knjigama jednostavno ne mogu ući u trag, molimo da se taj dan ipak osobno ili telefonski jave u knjižnicu kako bismo problem riješili na obostrano zadovoljstvo. Parcijalni oprost zakasnina korisnicima omogućuje da za samo 50 kuna riješe svoja višemjesečna dugovanja- poručili su iz knjižnice te dodali da zato mole sve korisnike da iskoriste ovu mogućnost jer njihove police i, dakako novi čitatelji, željno iščekuju vraćene knjige, a knjižnica svoje zaboravljive korisnike.