°C 11

Hrvati iz Melbourna stižu na Međunarodni festival folklora

02.07.2018.

Petar Brnada

Folklorni ansambl Turopolje i ove će godine organizirati veliki Međunarodni festival folklora koji će se održati od 5. do 7. srpnja.

Službeni program ovog 18. po redu festivala započet će u četvrtak, 5. srpnja, revijalnom večeri i druženjem s grupama u parku dr. Franje Tuđmana s početkom u 20:30 sati, a festival se nastavlja u petak u 10 sati programom „Zagrebu pjesmom i plesom za dušu“ na šetnici na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će nastupiti FA „Hrvatska zora“ iz Melbourna, FA „Horo“ iz Sofije, Bugarska, Folklorna grupa „Heloldo Wilaria“ iz Holtzwihra u Francuskoj, FA „Pletenka“, iz Bitole u Makedoniji te FA „VÁH“ iz Púchova u Slovačkoj.     

Svečano otvorenje festivala uz nastup stranih grupa i domaćina na rasporedu je u 20:30 sati, a održat će se u Dvorani Gorica.

Subotnji program započet će također u 20:30 sati kada će svoj nastup u Dvorani Gorica održati već spomenuta folklorna društva iz Australije, Bugarske, Francuske, Makedonije te Slovačke, a na pozornici će im se pridružiti i Kulturno-umjetničko društvo „Preporod“, iz Dugog Sela te Folklorni ansambl studentskog kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba.

U slobodnom dijelu programa nastupit će i domaćin FA „Turopolje“ pod voditeljicom Anom Mirenić, a ulaz je slobodan tijekom cijelog festivala.