°C 1

Humanitarac Zmaj Anđelko dobio svoju društvenu igru

14.03.2018.

Ivana Crnković

Nakon serije slikovnica, Zmaj Anđelko (koji uvijek rado) pomaže djeci dobio je i svoju društvenu igru kojom će nastojati uveseliti mališane.

Riječ je o stolnoj igri (board game) za 2-4 igrača, namijenjenoj uzrastu 4+, a cilj igre je svoje figurice što prije dovesti na rođendan zmaja Marka. Igra je sadržajno i vizualno inspirirana slikovnicom Zmaj Anđelko i dugački rep, koja je svoje prvo izdanje doživjela u rujnu 2016.

Zahvaljujući ilustratorici i grafičkoj dizajnerici Milici Vezmar Basara, vizual ploče za igru obogaćen je šarenim likovima i grafikama iz istoimene slikovnice, kako bi istovremeno uveseljavao igrače i promatrače.

Da igra ne bi bila suhoparna pobrinuo se autor igre Goran Čučković iz Velike Mlake, osmislivši posebna polja i pravila za igru.

-Mehanika igre pokazala se uzbudljivom i dinamičnom-kazao je autor igre, ujedno i organizator humanitarnog projekta Zmaj Anđelko pomaže djeci, kojemu su cilj upravo osmišljavanje i distribucija slikovnica i društvenih igara za djecu po bolnicama i domovima diljem Republike Hrvatske.

-Ovom bismo prilikom voljeli još jednom pozvati sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu nam u prikupljanju sredstava za distribuciju i dostavu igre. Želja nam je da prve pošiljke stignu do djece do Uskrsa. U ovu dobru priču uključiti se možete putem direktnog kontakta, društvenih mreža, elektroničke pošte ili uplatom donacije na žiro-račun
projekta-poručili su iz već poznate akcije Zmaj Anđelko pomaže djeci, a kako pomoći doznajte OVDJE.

UPOZORENJE! Društvena igra “Zmaj Anđelko i dugački rep” potiče zbližavanje ukućana, rodbine, prijatelja i poznanika; velikih i malih. Umanjuje hipnotičko djelovanje mobitela, tableta i sličnih uređaja. Uz to, ona uvodi mlađe igrače u svijet brojeva, upoznaje ih s pojmovima poput parnih i neparnih brojeva te zbrajanja i oduzimanja.