°C 17

I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše

09.08.2018.

Ivana Ćurić

Nakon što su u ponedjeljak rano ujutro stigli na Cipar članovi Ogranka seljačke sloge dvije večeri za redom zaplesali su pred publikom na Cipru, a primio ih je i turski gradonačelnik Nikozije Mehmet Harmanci.

Raskoš narodnih nošnja iz hrvatskih krajeva, baštinu folklornih pjesama i plesova na Cipru pokazuju ogrankaši iz Buševca kao sudionici 10. Međunarodnog festivala plesa u Nikoziji. Kao sudionike međunarodnog festivala primio ih je i tamošnji gradonačelnik. Prilikom prijema kod gradonačelnika turskog dijela Nikozije Mehmeta Harmancia Ogrankaši su mu uručili poklone Turističke zajednice Grada Velike Gorice, TZ Grada Zagreba i TZ Zagrebačke županije.

Plesom, pjesmom i glazbom na CIOFF-ovom festivalu pokazali su prve večeri koreografiju "Kreni kolo", a njihov nastup na svom Facebook profilu objavio je i sam turski gradonačelnik Harmanci.

U svom drugom nastupu 8. kolovoza zaplesali su Linđo te su izveli pjesme i plesove Turopolja. Slijedi im još nastup na zatvaranju Festivala 11. kolovoza, a vrijeme između iskoristit će za druženje s folklorašima iz drugih zemalja i razgledavanje Cipra, nakon čega se vraćaju u svoje Turopolje.

 

 (foto: OSS Buševec)

Galerija slika

I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše I gradonačelnik Nikozije primio Ogrankaše