°C 17

I u manjim mjestima odali počast braniteljima

06.08.2018.

Ivana Ćurić

Uz centralno odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Velikoj Gorici kod spomenika Golubice, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježio se i u manjim sredinama.

Udruga veterana Domovinskog rata Klub Damir Črnko, Udruga mještana Kuče i Udruga udomitelja Toplo srce u znak sjećanja i zahvalnosti položili su vijence i zapalili svijeće u Kučama. Počast su odali kod spomenika poginulog branitelja Damira Črnka u Parku hrvatskih branitelja.

Mještani Mraclina svijeće su zapalili u Parku Tomislava Hrkovca kod njegove biste u prisutnosti članova njegove obitelji, a Kurilovčani su počast odali kod spomenika braniteljima u Kurilovečkoj ulici.

Sjećanje na suborce u Kravarskom

Uz svetu misu za sve poginule branitelje koja se održala u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom, svojih suboraca i prijatelja sjetili su se pripadnici brojnih braniteljskih udruga. Oni su zajedno pošli do spomenika branitelja Domovinskog rata i ondje zapalili svijeće i položili vijence uz sjećanje na deset branitelja čija imena stoje ispisana na spomeniku uz riječi: Toliko dobrih i pravednih za nju živote daše,daleko otjeraj dušmana, ni pedlja mu nedaj domovine naše".

Galerija slika

I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima I u manjim mjestima odali počast braniteljima