°C 18

Iz Zračne luke izravno za Toronto

04.06.2018.

Redakcija

Tradicionalnim vodenim pozdravom u Zračnoj luci Franjo Tuđman u nedjelju je obilježen dolazak novog zrakoplovnog prijevoznika Air Canada Rouge na liniji Toronto-Zagreb-Toronto.

Air Canada u Hrvatskoj je posljednji put letjela u ljeto 1991. godine, a sada je svojim ponovnim dolaskom zračnu luku obogatila još jednim interkontinentalnim letom.

Prigodna svečanost u povodu inauguracijskog leta aviokompanije Air Canada Rouge održana je u prostoru međunarodnog odlaska Zračne luke Franjo Tuđman, uz sudjelovanje putnika koji su čekali povratni let za Toronto.

U ime domaćina Međunarodne zračne luke Zagreb, dobrodošlicu Air Canada Rougeu zaželjela je Ivana Akmadžić, izvršna komercijalna direktorica MZLZ Zemaljske usluge, naglasivši da će novi zrakoplovni prijevoznik dodatno utjecati na pozitivne prometne rezultate i rast broja putnika, a okupljenima se obratila i predstavnica aviokompanije Air Canada Rouge Carolyn Hadrović koja je pristigla zrakoplovom iz Toronta i izrazila zadovoljstvo svečanim dočekom u Zagrebu te istaknula kako će ovaj let pridonijeti dodatnom zbližavanju Hrvatske i Kanade te jačanju gospodarskih i turističkih veza koje Kanada i Hrvatska tradicionalno njeguju.

Ove se godine obilježava 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kanade i Hrvatske pa je tom prigodom svečanosti nazočio i Daniel Zaharychuk, voditelj programa Službe za vanjsku politiku i diplomaciju Veleposlanstva Kanade, koji je istaknuo da će dolazak Air Canade Rouge na izravnom letu za Toronto svakako biti snažan generator gospodarskih i turističkih dolazaka kojih je prošle godine bilo više od 150 tisuća.

Air Canada Rouge najveći je kanadski avioprijevoznik s flotom od preko 400 zrakoplova koji prometuju na više od 350 odredišta u Kanadi i svijetu. Matična zračna luka ovog zrakoplovnog prijevoznika je u Torontu, zračnoj luci s gotovo 50 milijuna putnika i najvećim čvorištem međunarodnih putnika u Sjevernoj Americi. 

Aviokompanija Air Canada Rouge u Zagreb će letjeti zrakoplovima tipa Boeing 767-300, a da biste doletjeli do Kanade trebat će vam 9 sati i 25 minuta.