°C 28

Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu

21.04.2017.

ivana

Dan planeta Zemlje obilježili su najmlađi Velikogoričani iz goričkih vrtića koji su jutros posjetili izložbu u Parku dr.Franje Tuđmana gdje su učili o recikliranim materijalima, važnosti pčela, vodozemcima, rodama, očuvanju okoliša i prirode na zabavan način.

-Grad u suradnji s vrtićima "Ciciban", "Lojtrica", "Velika Gorica" i "Žirke" organizirao je radionice gdje vrtići izlažu svoje radove od recikliranog materijala koji će biti izloženi danas i sutra, to su radovi koja su djeca s odgajateljicama izrađivala od plastike, papira i drugih materijala. Pridružila nam se udruga Hyla koja se bavi proučavanjem vodozemaca i gmazova i donijeli su primjerke gmazova i vodozemca iz Turopoljskog kraja, zatim Udruga pčelara, Udruga DOOR koja se bavi održivim izvorima enrgije te JU Zeleni prsten s temom roda s obzirom da su 2016 i 2017. godina proglašene godinama rode-rekla nam je Meri Barišić iz Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice.

Uz mališane bili su tu i članovi Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice koji su s odraslim suradnicima i profesorima likovnog oslikavali veliki globus postavljen u Parku.

-Cilj ovih radionica  je da educiramo najmlađe i da od malih nogu upoznaju prirodne vrijednosti ovoga kraja-dodala je Meri Barišić. Svi zainteresirani mališani moći će u ovakvim radionicama uživati i u subotu od 10 do 13 sati.Istovremeno uz jednu od staza na Tuđmancu postavljena je i izložba fotografija na otvorenome. Autori fotografija su Josip Škof, Mario Žilec, Robert Klarić, Zlatko Srbelj, Dario Drvodelić i Zoran Ciper koji su objektivom uhvatili prizore iz prirode od Odre do Kupe.

Galerija slika

Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu Izložba fotografija i eko radionice na Tuđmancu