°C 8

Jedinstvena večer u knjižnici: Motivacijske životne priče velikogoričkih autorica

17.01.2017.

Nefertum IT

U Gradskoj knjižnici Velika Gorica počinje ovogodišnja sezona književnih susreta. Prvi susret zakazan je već za ovaj petak, 20. siječnja, kada ljubitelje književnih druženja očekuje jedinstven susret i predstavljanje dviju knjiga - "Na ovo sam bas ponosna: šezdeset dvije žene i njihove price" i "Sezonka" autorice Gordane Frgačić. Susret će se održati od 18 sati na Središnjem odjelu za odrasle.

-Prije svega, ponosni smo sto u knjižnici možemo predstaviti čak četiri autorice iz Velike Gorice čije su priče uvrštene u knjigu "Na ovo sam baš ponosna", i koje su prema izboru urednice Olge Štajdohar-Pađen uvrštene u izbor priča šezdeset dviju žena – ističu iz Gradske knjižnice.

Dodaju kako se među kratkim motivacijskim životnim pričama nalaze priče poznatih i manje poznatih dama iz javnog života - pjesnikinja, poslovnih žena, glumica, pjevačica, spisateljica, poduzetnica kao što su Sanja Pilić, Mirjana Krizmanić, Ksenija Prohaska, Dijana Burazer, Tatjana Matejaš Cameron Tajči, Tihana Harapin Zalepugin, ali i niza uspješnih žena koje su javnosti nepoznate, ali - sudeći prema njihovim pričama - zaista imaju na što biti ponosne. Prema riječima urednice neke priče u knjizi će vas rasplakati, neke nasmijati, a neke će vam pomoći da donesete neke svoje životne odluke, poručuju iz knjižnice.

knjiznica vg1.jpg

Možda je koja od tih priča potaknula i Gordanu Frgačić, jednu od autorica koje su zastupljene i u knjizi "Na ovo sam bas ponosna", na objavljivanje svog prvog romana "Sezonka". U njoj opisuje sudbinu žene koja je nakon obiteljske tragedije prisiljena iz korijena mijenjati svoj život te si postaviti, ali i odgovoriti na presudna životna pitanja.

Glazbene gosće večeri su mlade dame iz trija Forte fortissimo koje svojim jedinstvenim i nadahnutim nastupima oduševljavaju ne samo velikogoričku publiku, već su osvojile i srca žirija na prošlogodišnjem natječaju radija Antena Zagreb "Stop maltretiranju" te osvojile prvu nagradu. Na to zaista mogu biti ponosne!