°C -3

Još jedno uspješno izdanje VG Festa

04.06.2018.

Petar Brnada

Iza Velikogoričana je još jedan uspješan VG Fest- Festival urbane kulture i kreativnog nereda, koji je i ove godine okupio veliki broj posjetitelja te ponudio nikad bogatiji program.

Dobra glazba, sport i rekreacija te poneka akrobatska točka i likovna ili dramska radionica ponovno su se pokazali kao uspješan recept pa su tako i djeca i roditelji tijekom proteklog vikenda imali priliku isprobati acro yogu, ples na svili i u ringu, australski nogomet, radionicu zmajarenja, crtanje grafita, hip hop i breakdance te su uživali u loptama na vodi ili spikeballu, igrali društvene igre, paintball, te crtali, glumili i vrtjeli hola hoop.

VG Fest je i ove godine pod svoj krov smjestio i Good vibrations natjecanje u hip hopu B-Boyingu i P-Poppingu u organizaciji Plesnog kluba Megablast, publiku je zvukom počastio i band Alive, a vrhunac festivala bio je veliki koncert Damira Urbana&4 koji su brojnu publiku zabavljali gotovo dva sata.

-Želja nam je bila napraviti jedan ulični urbani festival ovog tipa, koji će kombinirati rekreaciju, sport ali i dobru glazbu i uživanje u prirodi i mislim da smo u tome uspjeli jer svake godine imamo sve više posjetitelja. Tome da radimo dobar posao, i da nas prepoznaju, ide u prilog i posjećenost koja je odlična, usprkos tome što su mnogi možda spojili produženi vikend i što je u Zagrebu primjerice počeo Cest is d best festival. To nas veseli i daje nam poticaj za dalje- zadovoljno je rezimirala direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić.

Foto: Zlatko Srbelj

Galerija slika

Još jedno uspješno izdanje VG Festa Još jedno uspješno izdanje VG Festa Još jedno uspješno izdanje VG Festa Još jedno uspješno izdanje VG Festa Još jedno uspješno izdanje VG Festa