°C 22

Kazo očarao dobitnicu dvaju Emmyja

17.05.2017.

ivana

Američka blogerica, producentica i putoholičarka, dobitnica dvaju Emmyja Ashley Colburn jučer je započela snimanje web video vodiča "Ashley Colburn's Croatia", a naše Turopolje bilo joj je jedna od destinacija koje je posjetila tijekom snimanja.

Ashley Colburn u Velikoj Gorici, Velikoj Mlaki i Donjoj Lomnici snimila je neke od prvih kadrova koji će se naći u video vodiču čija promocija se očekuje ovog ljeta. U suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije poznata Amerikanka odabrala je Veliku Goricu i Jastrebarsko za snimanje u Zagrebačkoj županiji. Snimajući u Turopolju posjetila je crkvu Svete Barbare u Velikoj Mlaki, kuriju Modić-Bedeković gdje su na snimanju sudjelovali i članovi KUD-a Mičevec, kapelicu Ranjenog Isusa na Plesu te Muzej Turopolja i crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije u centru grada.U Velikoj Gorici su je dočekali predstavnici Turističke zajednice Grada Velike Gorice te vodič Stjepan Šipušić - Kazo koji je Ashley oduševio svojim pričama o Turopolju, a naglasak je bio na drvenom graditeljstvu našeg kraja.

- Kazo was such an amazing guide - napisala je Ashley na svom facebook profilu na kojem je objavila nekoliko fotografija i dodala:

- Snimanje video vodiča počelo je danas u zagrebačkom kraju. Srce Turopolja je Velika Gorica gdje su brojne građevine od hrastovine još netaknute, uključujući kapelicu Svete Barbare i tradicionalne kuće u kojima su nekad živjeli plemići.

Osim što je poznati učitelj i vodič Kazo pobrao simpatije ove putoholičarke, Ashley nije ostala ravnodušna ni prema turopoljskoj hrani - Josipovićevom odresku i žgancima sa sirom, koju je pripremio Bistro Babriga.

Colburn je 2010. dobila nagradu Emmy za putopisnu emisiju "WoW, Croatia!", te nagradu Hrvatske turističke zajednice "Zlatna penkala" za promociju hrvatskog turizma u svijetu, pa ne treba sumnjati ni da će Turopolje ovime dobiti veliku promociju.

(foto: Ashley Colburn fb, KUD Mičevec)

Galerija slika

Kazo očarao dobitnicu dvaju Emmyja Kazo očarao dobitnicu dvaju Emmyja Kazo očarao dobitnicu dvaju Emmyja Kazo očarao dobitnicu dvaju Emmyja