°C 10

Konstituiran Savjet mladih Zagrebačke županije

06.07.2018.

Vana Pocrnjić

Konstituirajuću sjednicu održao je Savjet mladih Zagrebačke županije. Za predsjednika je izabran Mihael Karačić, a njegova zamjenika Željko Nagy.

-Glavna će nam zadaća biti koherentnost i povezanost sa savjetima mladih općina i gradova, a zajednički cilj poboljšati položaj mladih u županiji. Držat ćemo se dopuštenih zakonskih okvira i dostavljati prijedloge kako bi se mogla unaprijediti područja kojima se mladi bave-nakon izbora rekao je Karačić.

Savjet mladih, savjetodavno tijelo Županijske skupštine ima 13 članova. Uz Karačića i Nagyja, članovi su Ana Marija Ambrušec, Dominik Baltić, Josip Blazin, Ivan Borojević, Marinela Draganić, Daria Đurina, Antonio Lisičak, Tihomir Svečnjak, Ivana Šošić i Nikola Vrabec. Za Veliku Goricu izabran je Andrija Rotim.

 

Konstituirajućoj sjednici novoga saziva Savjeta mladih prisustvovali su predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan i njegovi zamjenici Ljubica Ambrušec i Zvonko Kunić te zamjenica župana Nadica Žužak.

-Savjet mladih budu nadu. Čine ga izuzetno kvalitetni ljudi koji već imaju određena iskustva u radu lokalnih savjeta mladih, a neki i međunarodna iskustva. Velika većina njih studira ili je pred završetkom studija, dakle imaju potrebna znanja za kvalitetan rad-rekao je predsjednik Skupštine, dodavši da Savjet mladih raspravlja o svim javnim politikama koje su utjelovljene u prijedlozima odluka i akata koji dolaze na dnevni red Županijske skupštine.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Konstituiran Savjet mladih Zagrebačke županije Konstituiran Savjet mladih Zagrebačke županije Konstituiran Savjet mladih Zagrebačke županije Konstituiran Savjet mladih Zagrebačke županije