°C 18

„Kučani“ će svoj rad predstaviti i kroz pjesmu

23.05.2018.

Petar Brnada

Matičin četvrtak ovog će puta ugostiti Hrvatsko pjevačko društvo „Kučani“ iz Kuča.

Riječ je o društvu osnovanom 2009. godine na inicijativu zainteresiranih mještana Kuča s ciljem očuvanja i promicanja kulturne baštine i obogaćivanja kulturnog života u Kučama, Velikoj Gorici i šire, a danas u njegovoj sastavu djeluju Mješoviti zbor, Dječji zbor te Muška i Ženska vokalna skupina.

Dječji zbor osnovan je 2010. godine, Muška vokalna skupina „Stari pajdaši“ 2016. godine dok je ženska skupina s radom počela upravo ove godine.

Mješoviti pjevački zbor broji 36 članova, Muška vokalna skupina 11 članova, Dječji zbor 21 član, a sve sekcije pjevaju pod maestrom Brankom Pucekovićem.

Mješoviti pjevački zbor njeguje klasično pjevanje crkvenih pučkih i liturgijskih pjesama, kajkavskih popevki, šansona i obrađenih narodnih napjeva.

Dječji zbor izvodi dječje popularne i prigodne pjesme dok Muška vokalna skupina njeguje stare, često zaboravljene, turopoljske pjesme i napjeve te ih čuva od zaborava.

-Sekcije Društva su nastupale u različitim prigodama u Kučama, u Velikoj Gorici, diljem Turopolja i Lijepe naše na božićnim i uskrsnim koncertima, proslavama blagdana, obilježavanjima značajnih datuma i obljetnica, humanitarnim koncertima i natjecanjima. Tako su se ostvarila druženja i kontakti s mnogim Društvima i Udrugama, a društvo je dobilo brojna priznanja, zahvalnice i diplome za svoj rad- rekli su iz Matice.

Kučane u Muzeju Turopolja možete poslušati u četvrtak s početkom u 19 sati.