°C 11

KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti

06.12.2017.

ivana

Velika blagdanska humanitarka Kulturno-umjetničkog društva Čiče završila je jučer u Centru za odgoj i obrazovanje gdje su članovi KUD-a donijeli pjesmu, ples i poklon pakete povodom Nikolinja i nadolazećeg blagdana Božića.

U humanitarnoj akciji od 2. prosinca folkloraši iz KUD-a Čiče obilazili su ustanove koje skrbe o potrebitoj djeci bilo da je riječ o djeci s poteškoćama u razvoju ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi te te jedan dom za starije i nemoćne. Na njihovu veliku blagdansku akciju povodom Nikolinja i Božića odazvali su se građani dobre volje s raznim donacijama u slatkišima i odjeći te je složeno sto paketa koje su namijenili za štićenike i korisnike Kuće sv.Male Terezije na Vrhovcu, Kuće sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu, Udruge za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji Nova Budućnost -Samobor, Staračkog doma Brigita u Novom Čiču i Dječje bolnice Gornja Bistra. Akcija je završena podjelom paketa 5. prosinca štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

-S ovim susretom smo završili jednu lijepu humanitarnu akciju. Prilikom svih obilaska vidjeli smo da smo s jednom malom akcijom donijeli puno sreće djeci i korisnicima tih ustanova. Nama to nije puno, ali vjerujete njima to puno znači, i pozivam sve građane da sudjeluju u humanitarkama koliko mogu, posebno u ovo doba godine-rekao nam je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče zahvalivši se svima koji su im u tome pomagalo, od brojnih donatora, od OŠ Novo Čiče do GD Crvenog križa Velika Gorica i DVD-a Novo Čiče koji su im pomogli s prijevozom.

Kaže, plodova je bilo i s jedne i druge strane, djeca koja su darivana veoma je značilo što im je netko došao u posjet i razvedrio ih pjesmom i plesom, a mladi članovi KUD-a shvatili su i sami što znači uveseliti nekoga i biti razlog nečijeg osmjeha na licu. To se itekako primjetilo u Centru za odgoj i obrazovanje gdje su štićenici bili oduševljeni njihovom pjesmom i sviranjem, ali su također i sami pripremili pokoji igrokaz i pjesmu za svoje goste iz Novog Čiča.

-Najupečatljivije nam je bilo u bolnici Gornja Bistra, kad dođe tamo čovjek tek tada shvati što znači zdravlje i koliko ga uzimamo zdravo za gotovo. Taj posjet je uistinu ostavio dubok dojam na nas odrasle i na djecu iz KUD-a, a štićenicima te bolnice naš dolazak je puno značio. Zato preporučujem, kako je ovih dana otvoren i volonterski centar, da i gorički volonteri barem jednom posjete djecu u Gornjoj Bistri jer će im to neizmjerno značiti. To se ne može opisati riječima, to se mora doživjeti-zaključio je Duvnjak ponosan na sve sudionike akcije i svoje članove koji su ovim primjerom pokazali da malom gestom mogu učiniti velika djela.

 

Galerija slika

KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti KUD Čiče poklonio stotinjak paketa i obilje radosti