°C 22

Kvartet Sebastian u nedjelju u Gorici

22.03.2018.

Ivana Crnković

U nedjelju u 18:30 sati kraj vikenda provedite u opuštajućoj i ugodnoj atmosferi dvorane Galženica gdje će zasvirati gudački kvartet "Sebastian".

Gudački kvartet Sebastian započet će koncert ljupkom bossa novom Miljenka Prohaske, izvorno pisanom za glas i jazz orkestar, koju je autor obradio upravo za Kvartet Sebastian.

Slijedi jedini gudački kvartet Božidara Kunca koji folklorno nadahnuće zaodijeva u profinjene impresionističke harmonije. Prvi dio koncerta zaključit će 4. gudački kvartet Josipa Štolcera Slavenskog koji se temelji na plesovima s Balkana.

U drugom dijelu koncerta kvartetu Sebastian pridružit će im se gost koncerta, mladi pijanist Ivan Krpan, student 5. godine glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Rubena Dalibaltayana. On je u rujnu prošle godine osvojio 1. nagradu na pijanističkom natjecanju Feruccio Busoni u Bolzanu (Italija), jednom od najcjenjenijih pijanističkih natjecanja na svijetu. Zajedno će izvesti antologijski glasovirski kvintet Johannesa Brahmsa.