°C 14

Lomničani po deseti puta na "Vinkovačkim jesenima"

10.09.2018.

Ivana Ćurić

U vikendu pred nama u Vinkovcima će se održati 53. Vinkovačke jeseni, državna smotra izvornog folklora na kojoj će nastupiti i folkloraši iz Donje Lomnice.

Nakon održane Županijske smotre izvornog folklora u lipnju u Zelini, KUD „Nova Zora“ predložen je da Zagrebačku županiju predstavlja na Vinkovačkim jesenima.

Nije ovo prvi put da Lomničani idu u Vinkovce predstavljati svoj kraj, štoviše, ovo iće im biti jubilarni 10. nastup, a ističu lijep je to uvod u 100. godišnjicu djelovanja koju će obilježiti sljedeće godine.

-Slavonski domaćini KUD-u „Nova Zora“ po drugi puta će biti KUD „Zvonko Ban“ iz Jarmine s kojim već godinama imamo lijepu suradnju, pa i prijateljske veze. Naše će društvo na ovogodišnjoj manifestaciji prikazati običaj košnje, koji je za scenu priredio umjetnički voditelj Krunoslav Šokac, dok je za glazbeni dio zadužen voditelj tamburaške sekcije Zoran Jakunić-poručili su iz Nove zore.Ususret državnoj smotri u Vinkovcima Lomničani su prošlog tjedna najavili ovaj događaj u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" uz gradonačelnika Vinkovaca gospodina Ivana Bosančića i gospođu Mirjam Jukić iz organizacijskog odbora.

Lomničane na Vinkovačkim jesenima možete uživo pratiti 15. rujna u izravnom prijenosu na HRT-u.