°C 23

Los Caballerosi večeras sviraju za vas

16.06.2017.

ivana

Za kraj radnog tjedna ovog petka opustite se uz živahnu mariachi glazbu koju nam donose Los Caballerosi u 20 sati u dvorani kina Gorica (POUVG).

Od 1998. godine i prvog koncerta u Kino klubu Zagreb, sastav Los Caballeros postao je ne samo vodeći hrvatski glasnogovornik mariachi glazbe, nego jedan od njezinih najuglednijih ambasadora izvan španjolskog govornog područja. Nastupali su s poznatim umjetnicima – Ramon Vargas, Mariachi Vargas de Tecalitlan, Mariachi de America i Placido Domingo, na pozornici Teatra Degollado u glavnom gradu mariachija – Guadalajari.

Los Caballerosi su se mariachi stilu približili osobinama najvećih umjetnika žanra: glazbenom spremom, dojmljivim izvedbama klasičnih pjesama, privlačnim grupnim nastupom u tipičnim traje de charro odorama koje ih ne čine instant Meksikancima iz površne predodžbe, nego nadopunjuju živopisnu emocionalnost njihovih izvedbi.

Od neformalnog uporišta u zagrebačkoj Mex Cantini do prestižnih hrvatskih i inozemnih kazališnih kuća i koncertnih dvorana, od klupske atrakcije do istaknutih sudionika velikog međunarodnog okupljališta Encuentro Internacional del Mariachi y la Charreria u srcu Jalisca, dvanaestorica Los Caballerosa stasali su u veliki mariachi orkestar iz male zemlje u kojoj kaktus ne raste.

Koncert se trebao održati tijekom VG Brass festivala, no zbog lošeg vremena je odgođen te će mariachi večeras zasvirati u sklopu Goričkih večeri. U slučaju kiše koncert će se održati u POU VG-u.