°C 4

Lovci se okupljaju na Kupu svetog Huberta

25.09.2018.

Ivana Ćurić

Lovni ured Velika Gorica domaćin je ovog vikenda 9. Lovno-kinološkog kupa "Sv. Hubert" lovačkog saveza Zagrebačke županije koji će se održati na terenima zajedničkog otvorenog lovišta.

Pokrovitelj natjecanja je Zagrebačka županija , a okupljanje natjecatelja počinje u 8:00 sati kod restorana Gord u Vukovini. Svečano otvorenje natjecanja slijedi u 8:30, a proglašenje pobjednika očekuje se oko 14 sati.

Lovci će u nedjelju, 30. rujna, loviti na terenima zajedničkog otvorenog lovišta I / 140 „ Orle“ , lovozakupnik LD„Lovac“ Velika Gorica.

Lovački savez Zagrebačke županije danas ima 71 redovnog i 9 pridruženih članova. U 80 lovačkih društava djeluje 3391 lovaca (3362 M, 29 Ž) od kojih 88 lovaca ima više od 50 godina lovačkog staža. Ukupan broj lovaca neznatno je veći u odnosu na 2016. godinu, dok se broj lovaca veterana povećao se za 10% . Broj redovnih članova ( članice koje
gospodare lovištima u Zagrebačkoj županiji) , ostao je isti. Broj pridruženih članova ( ne gospodare lovištima u Zagrebačkoj županiji ) smanjio se s 14 na 9 . Lovci Lovačkog saveza Zagrebačke županije gospodare sa 66 zajedničkih i 7 vlastitih lovišta na području Zagrebačke županije.

Nedjeljno natjecanje dio je Dana lovstva koji se sastoje od raznih manifestacija, pa je tako u to uključeno i Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu i Lovački bal koji slijedi 16. listopada u Vukovini.

Naši lovci , kinolozi postižu vrhunske rezultate ne samo u Hrvatskoj, već i na Europskoj i svjetskoj razini. U desetak godina , koliko se održavaju Državna lovno kinološka natjecanja u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza, naše lovkinje i lovci osvojili su 80 % svih trofeja-kažu iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije.