°C 28

Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu

15.04.2017.

ivana

Mladi župe Pohoda Blažene Djevice Marije Vukovina okupili su se u 8 sati ujutro na Veliki petak kako bi razmatrali Muku Gospodnju.

Na najtužniji dan u crkvenoj godini kada se prisjeća muke Isusa Krista održana je pobožnost križnog puta u župi Vukovina. Predvođeni kapelanom vlč.Markom Čolakom mladi su pobožnost otpočeli u župnoj crkvi te krenuli kroz sela župe. S molitvenikom u rukama molile su se križne postaje kod raspela, kapelica i crkve u župi, a izmjenjivali su se vjernici i u nošenju križa koji je išao na čelu kolone.

 

Svatko sa svojom nakanom u molitvama, ali i jednom zajedničkom, svjedočili su vjeru prolazeći od Gornjeg Podotočja, Kuča pa sve kroz sela do Okuja gdje su se po nasipu vratili u Vukovinu.

Ove godine okupilo se sedamdesetak mladih, a križni put kroz sela u župi se održava već dugi niz godina.

Galerija slika

Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu Mladi okupljeni na Križnom putu kroz župu