°C 9

Napravite svoju snovolovku!

05.06.2018.

Petar Brnada

Gorički klub mladih za vas je u srijedu pripremio radionicu izrade dreamcatchera te vas poziva da dođete i zajedno s njima napravite svoj hvatač snova/snovolovku!

Kako kažu iz GKM-a, smatra se da dreamcatcheri potječu iz davne prošlosti plemena američkih Indijanaca „Ojibwa“ (Chippewa) koji su u svojoj usmenoj predaji sačuvali priče i legende o njihovom nastanku i namjeni. Hvatač snova koristili su kako bi svoje najmlađe zaštitili od ružnih snova i noćnih mora.

Originalni indijanski hvatač snova bio je krug tek 10-ak cm u promjeru, opleten kanapom ili kožom i ukrašen perjem. Krug simbolizira dnevno kretanje sunca, a vrsta pera također ima svoje značenje, pa tako npr. pero sove, ili tzv. žensko pero, simbolizira mudrost, dok pero orla, muško pero, simbolizira hrabrost.

Radionicu će voditi Maša Novak koja za sebe kaže da je izrada unikatnih predmeta od keramike i ostalih materijala, uređenje prostora, harmonija boja i energije njen izazov, ono što ju inspirira i čime sebi i drugima čini svijet ljepšim.

-Priroda, ljudi, umjetnost, obnova odbačenih stvari i njihova prenamjena je rad u kojem uživam i koji i mene samu čini korisnom u zajednici- kaže Novak.

Radionica će trajati od 18 do 21 sat i u potpunosti je besplatna, ali da biste sudjelovali potrebno je da se prijavite putem obrasca OVDJE.

Foto: snovolovka.blogspot.com