°C 28

Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu

11.09.2017.

ivana

I ove godine po 12. puta održani su susreti folklornih društava “Pjesmom i plesom kroz Veleševec”.

Organizator KUD Veleševec 9. rujna je pod pokroviteljstvom Općine Orle, te uz pomoć mještana priredio već tradicionalnu manifestaciju. Lijepo vrijeme poslužilo je organizatore, pa su mještani već od ranih jutarnjih sati okitili svoja dvorišta, izvukavši blago iz starinskih škrinja. Okupljanje je krenulo u popodnevnim satima ispred Vatrogasnog doma, a u goste su stigli ” Češka beseda” Končanica, KUD Slavuj iz Bukevja, KUD Jeka iz Hrvatske Dubice, KUD Čiče iz Novog Čiča, Zbor udruge umirovljenika Općine Orle te Ženska vokalna skupina "Ive" iz Ivanić-Grada.

​Naravno u Veleševcu ni jedan događaj ne prelazi bez konjskih zaprega i jahača. I ove godine bile su tu zaprege obitelji Bucina i obitelji Humljan, te jahači Zlatko Svilić i Tea Fijolić. Uz načelnika Ervina Vujicu , donačelnika Dražena Podlejan, potpredsjednicu Vijeća Jasminku Podlejan te ostale vijećnike manifestaciju je uveličao i načelnik Končanice Zlatko Bakunić.Povorka je krenula na svetu misu crkvu Sv. Petra koju je predvodio velečasni Mario Šagolj, a nakon završnog blagoslova krenulo se pjesmom i plesom kroz Veleševec.

S obzirom na to da je ove godine KUD Veleševec proslavio i svoj 20. rođendan predsjednica Nevenka Vučin uručila je i prigodna priznanja za neprekidan rad u KUD-u.

Priznanje za 20 godina rada i doprinosa dobile su Bogdan Blaženka, Vučin Nevenka, Piškor Blaženka, Vučin Višnja te Stanković Štefica, zatim za 15 godina Vučin Tamara i Vučin Petra,za 10 godina Panijan Suzana, a za pet godina Dadović Mario i Dolački Đurđica​.

Naravno bila je tu i rođendanska torta.Nakon pozdravnog govora načelnika Ervina Vujice uslijedio je bogat kulturno-umjetnički program. Sviralo se, pjevalo i plesalo do kasnih večernjih sati.

(foto: facebook, photo Goldy)

Galerija slika

Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu Narodne nošnje, pjesma, ples i zaprege u Veleševcu