°C 16

Natjecanje u vuči trupaca ponovno u Velikoj Gorici

11.08.2017.

Igor

Prošle godine u Velikoj Gorici po prvi je puta održana štraparijada- natjecanje u vuči trupaca. S obzirom na pozitivne komentare natjecatelja, ali i okupljenih posjetitelja Vedranu Perekoviću nije preostalo ništa drugo nego da ponovno organizira ovu manifestaciju.

Drugo državno natjecanje u vuči trupaca održat će se 3. rujna na novoj lokaciji kod Lovačkog doma Kušanec gdje radovi pripremni radovi teku prema planu.

-Staza se priprema, a određuju se i trupci kako bi bili što pogodniji za natjecanje- kaže nam Vedran Pereković koji je čest gost ovakvih natjecanja.

Natjecanje u Velikoj Gorici održat će se u tri kategorije; parovi laki do 1100 kilograma, srednji parovi do 1300 kilograma i parovi teži od 1300 kilograma.

-Pokazat će se da ovo nije nikakvo mučenje životinja što mnogi smatraju, jer ovo su konji hladnokrvnjaci koje su ljudi nekada koristili za rad- priča nam Pereković.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan, a osim natjecanja za posjetitelje je organizirana i zabava uz Kristijana Kunića& Pukya.