°C 6

Noć knjige u Gradskoj knjižnici

21.04.2018.

Redakcija

Gradska knjižnica Velika Gorica u ponedjeljak će se tradicionalno pridružiti manifestaciji Noć knjige.

Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, a organizirana je kako bi se barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, uz osnovnu nakanu predstavljanja knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu i čitanje.

Tom prigodom u velikogoričkoj knjižnici će se tijekom cijelog dana održavati bogat program.

Već u jutarnjim satima najmlađi mogu na matineji u Dječjem odjelu pogledati predstavu „Mačka i mišung priča“ pripovjedačice Srebrenke Peregrin, a u popodnevnim i večernjim satima u Središnjem odjelu za odrasle održat će se dva književna susreta uz predstavljanje knjiga.

Za tinejdžere u 18 sati počinje predstavljanje nove knjige velikogoričke književnice Nade Mihoković-Kumrić „I onda se ponovno zaljubila“, ekološko-ljubavno-obiteljskog romana čije su predstavljanje osmislili učenici 8.d razreda OŠ Eugena Kvaternika: Nika Čalić, Ivan Fujs, Ema Jančetić, Ema Jandroković, Leon Rus, Ivan Zavorka, a njihove su mentorice Melita Delić, uč. razredne nastave, mentorica i Davorka Facko-Vnučec, dipl. bibl.

U 19:30 sati imate priliku uživo poslušati teatrologinju i književnicu Mani Gotovac koja će jednim posebnim književnim nastupom predstaviti svoj recentni roman „Ćutim te“.

Manifestaciju Noć knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica u 17:30 sati tradicionalno će svojim nastupom otvoriti Folklorni ansambl Turopolje izvođenjem jurjevskih pjesama i plesova ispred knjižnice.

Također, od 17 do 21 sat u prostoru knjižnice pruža vam se mogućnost da po jedinstvenoj cijeni od 5 kuna kupite knjige iz knjižničnog otpisa.