°C 15

Noć muzeja uz Prvi svjetski rat, radionice, koncerte i pričaonice

28.01.2019.

Petar Brnada

Muzej Turopolja tradicionalno će se i ove godine pridružiti „Noći muzeja“ pa vas tako u petak očekuje bogat i zanimljiv program pripremljen za sve uzraste.

Vrata Muzeja otvorit će se u 18 sati kada ćete moći razgledati stalni postav Muzeja te veoma intrigantnu izložbu o Prvom svjetskom ratu „Velika Gorica i veliki rat“ .

Riječ je o izložbi koja prikazuje Veliku Goricu i Plemenitu opčinu turopoljsku za vrijeme Prvog svjetskog rata, a iste tematike dotaknut će se dr. sc. Ivica Miškulin koji će u izložbenoj dvorani od 20 do 21 sat održati predavanje „Prvi svjetski rat- drugačiji pogledi“.

Uz to ćete naravno imati priliku poslušati i razne zanimljive priče i predavanja te sudjelovati u radionicama, ali i poslušati koncerte i uživati u ponudi hrane i pića.

Pričom te zovem

Tako od 18 do 19 sati možete poslušati priče muzejske pričopričalice Andreje Krenek koja svojim poučnim pričama potiče djecu na maštanje i razmišljanje, dok će se od 22 do 23 sata održati i program „Pričom te zovem“- pripovijedanje za djecu i odrasle koje je pripremila Margareta Peršić.

Likovna radionica i izrada nakita

Što se tiče radionica, od 19 do 20 sati možete sudjelovati na likovnoj radionici Maje Novak na kojoj će uz predočene dijelove nošnji djeca na žutici iscrtavati tradicionalne motive narodnih nošnji Turopolja, a od 21 do 22 sata na radionici izrade nakita koju će voditi velikogorički kipar, ilustrator i dizajner nakita, Zlatko Odrčić.

Koncerti Umjetničke škole i Alive benda

Za vrijeme trajanja manifestacije, u Muzeju Turopolja očekuju vas i dva koncerta, jedan učenika Umjetničke škole Franje Lučića koji je na rasporedu od 20 do 21 sat, te onaj grupe Alive-novonastalog goričkog benda koji će od 23 sata pa do ponoći izvoditi svoja glazbena djela nastalih fuzijom rock, indie, pop i elektronske glazbe.