°C 8

"Od priče do igre" Jasne Sršen

14.02.2018.

Ivana Crnković

Odgojiteljica u mirovini, Slavonka s velikogoričkom adresom, Jasna Sršen predstavit će velikogoričkoj javnosti svoju knjigu "Od priče do igre" na Matičinom četvrtku u Muzeju Turopolja, 15. veljače u 19 sati.

Knjigu će predstaviti i o njoj govoriti: Ruža Babić, prof. ped., Željka Horvat Vukelja, književnica i Jasna Sršen, autorica. U glazbenom dijelu na gitari svira Ivana Maršan.

Jasna Sršen je odgojiteljica u mirovini. Rođena je u Slavoniji u Drenovcima kod Županje 1948. godine. Nakon gimnazije završila je odgojiteljsku školu u Zagrebu. Radila je u Zagrebu u dječjim vrtićima do mirovine. Živi u Velikoj Gorici od 1979.god.

U svom radu nastojala je uroniti u dječji svijet, približiti mu se i prilagoditi svoj rad potrebama djece. U radu odgojitelja s djecom potrebno je dosta prilagodljivosti u svakom smislu. Zato je pripremala sadržaje za rad s djecom koji su izrastali iz potreba i afiniteta djece s kojom je radila. Njezino troje djece i sedmero unučadi bili su joj također inspiracija. Oni koji su ove njezine zapise čuli, tjerali su je da ih podijeli i s drugima. Tek sada, kada je u mirovini ima za taj opsežan posao vremena.

Dobila je priznanje za svoj rad za unapređivanje dječjeg odgoja i obrazovanja od ustanove u kojoj je radila, D.V. ''Grigora Viteza'' i priznanje Grada Zagreba za rad na likovnim ostvarenjima u radu s djecom.

O njenoj prvoj knjizi ''Od priče do igre'' govorilo se u radio emisiji Zg1. ''Umijeće odrastanja'', u emisiji televizije HRT 1. ''Treća dob'', a priče se objavljuju u radio emisiji za djecu ''Svaštice'' HKR-a i na portalu Roditelji.hr.

Za kratku priču na standardnom hrvatskom jeziku, na 8. Matičinu književnom natječaju 2016. „Turopoljska poculica“ Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, dobila je prvu nagradu.

Kada čovjek odraste, zaboravi se radovati svim srcem,
plakati iz dna duše, onako, kako to samo djeca znaju.
Živimo zato njihov život svim  srcem.
Uzmimo to blago od njih. Ništa ne naplaćuju! – J. S.