°C 17

OSS Buševec zaplesao na Europskom trgu

16.07.2018.

Ivana Ćurić

Hrvatski proizvođači su na brojnim štandovima u subotu predstavili proizvode na manifestaciji "Naše domaće-sada i ubuduće", a pjesmom i plesom podržali su ih članovi Ogranka seljačke sloge iz Buševca koji su nastupili u zabavnom dijelu programa.

Riječ je o manifestaciji na održanoj na Europskom trgu u Zagrebu na kojoj se predstavljaju domaći proizvodi koji nose neku od oznaka kvalitete - mlijeko s hrvatskih farmi, meso s hrvatskih farmi, jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja.

Sustave označavanja tih proizvoda provodi Hrvatska poljoprivredna agencija, a kako je poručio njen ravnatelj Zdravko Barać, javnost ima puno pravo na pristup informacijama o podrijetlu i kvaliteti hrane koja se konzumira. Naglasio je kako su proizvodi koji nose takve oznake dokazane sljedivosti i kvalitete.

Manifestaciji su nazočili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Martina Bienenfeld, zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, a okupljene je pozdravio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Štandove su obišli i proizvode degustirali i premijer Andrej Plenković i ministar Tolušić. Ministarstvo poljoprivrede, koje je organizator, dosad je obišlo sve županije, a cilj je poljoprivrednicima predstaviti nove mogućnosti financiranja projekata u ruralnom razvoju i dati korisne savjete za pripremu projekata novcem EU fondova, pri čemu brojni poljoprivrednici i promoviraju svoje proizvode.

A sekcija OSS-a Buševec dan domaćih proizvoda u metropoli obilježila je plesovima Međimurja, Linđom i , naravno, plesovima Turopolja te tako još jednom pokazala kako su neumorni u promoviranju naše folklorne baštine.

 

(foto: OSS Buševec)