°C 0

Osvojite ulaznice za novu predstavu

09.01.2018.

ivana

Pučko amatersko kazalište Ogranka seljačke sloge iz Buševca 15. siječnja u 20 sati u dvoranu Gorica donose kazališnu predstavu "Svoga tela gospodar", a u tijeku je i nagradna igra u kojoj možete osvojiti ulaznice.

Hrvatski klasik Slavka Kolara u režiji Ivana Rožića (Nikole) premjerno je izveden u studenom u Domu kulture, a uskoro novu predstavu buševačke dramske družine možete pogledati u Pučkom otvorenom učilištu.

Pritisnut velikim siromaštvom, naočiti momak ženi se hromom djevojkom koja donosi bogati miraz. Točnije, mladi Iva svojim je nemarom na paši skrivio smrt obiteljske junice, stoga se mora pokoriti želji strogog oca Jakova i oženiti se njemu neprivlačnom i hromom Rožom, starijom kćerkom imućnih suseljana. Roža je dobra duša i naočiti Iva joj se sviđa, no on ju sustavno ignorira, ogorčen prisilnim ulaskom u brak. Kako ne može prijeći preko njene mane, muči i sebe i nju, ostajući "svoga tela gospodar".

Jakoba je utjelovio Nenad Lukić, Baru Irena Rožić, Tvrtko Kovačević glumi Ivu, Ana Katulić je Roža, Lea Rožić je Marica, Zlatko Vnučec postao je u predstavi Jura-Amerikanec. Stjepan Detelić-Banski tumači ulogu Kuma Šimuna, Saša Robić je Mata, Luka Rožić je Dever Jankić, Branka Rožić je Dora, a Barica Kovačević Jaga.

Želite li osvojiti ulaznice za ovu predstavu škicnite OVDJE jer POU Velika Gorica dodjeljuje dvije ulaznice sretnom čitatelju.

 

(Ivana Crnković)