°C 0

OtpisaNE: Podignite besplatne karte na vrijeme

04.12.2017.

ivana

Scena Gorica i Kazalište Moruzgva iz Zagreba u koprodukciji napravili su novu kazališnu predstavu pod nazivom "OtpisaNE", ukoliko ju do sada niste uspjeli pogledati, možete to u petak, 8. prosinca, i to besplatno povodom nadolazećeg Dana Grada Velike Gorice.

Tekst je napisao Renato Baretić, redatelj je Nikola Zavišić, a u predstavi glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

Netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo.

-Ovo je priča o Hassanu, Sirijcu migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njezine poduzetne i pune razumijevanja za bližnje kćeri Hrvojke, te dokone zavodnice u pokušaju, susjede Milke. Njegov slučajni ulazak u njihove živote za sve njih znači trenutni emotivni potres, tijekom kojeg sve tri žene dožive značajne promjene pogleda na svijet. One pokušavaju, a vidjet ćemo hoće li u tome i uspjeti, kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, pored neobičnog stranca koji je za njih praktično deus ex machina, pokazati i dokazati sebi da još imaju razloga za život, da mogu mijenjati sebe i svijet oko sebe na bolje, da još uvijek nisu OtpisaNE-opisao je predstavu režiser Nikola Zavišić.

Predstava počinje u 20 sati, a karte je moguće podići i rezervirati od 1. 12. Rezervirane karte moraju se podići najkasnije dan prije predstave do 20:00.