°C 2

Otvoren foto natječaj " Volim svoju županiju"

02.03.2018.

Redakcija

Hrvatska zajednica županija treću godinu za redom pokrenula je foto natječaj „Volim svoju županiju“. Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 20. travnja. 

Za sudjelovanje je potrebno objektivom fotoaparata zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote, kulturnu baštinu i znamenitosti županije te dostaviti fotografiju putem aplikacije na službenoj Facebook stranici Hrvatske zajednice županija.

Fotografije će se ocjenjivati u dvije kategorije: najbolja fotografija prema broju glasova i najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija, a pobjednika u svakoj od kategorija očekuje vrijedna nagrada - GoPro Hero5 kamera. Stručni žiri i ove će godine voditi profesionalna fotografkinja Mare Milin, a timu će se pridružiti i prošlogodišnji pobjednik foto natječaja, Alen Špiljak.

Cilj natječaja je probuditi regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake županije te potaknuti mlade umjetnike amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima svojih županija koje osim svojih ljepota nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Hrvatske, a svaki autor može poslati najviše tri fotografije. Dopuštene su minimalne korekcije fotografija u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja. 

Fotografije prikupljene putem natječaja Hrvatska zajednica županija koristit će isključivo u promotivne svrhe poput objava na Facebook stranicama, internetskim stranicama Hrvatske zajednice županija te prilikom izložbi fotografija i izradi ilustrativnih fotografija. Zagrebačka županija poziva sve umjetnike amatere sa svog područja da se pridruže ovom foto natječaju i time sudjeluju u promoviranju prirodnih ljepota, kulture i prirodne baštine županije.