°C 11

Pečenici, kazalište, radionice i filmovi za ljeto u Vukovini

03.07.2018.

Ivana Ćurić

Ljeto u Vukovini donosi nastavak manifestacije kojom se stari podsjećaju, a mladi poučavaju običaju pečenja pečenika na selu što će biti popraćeno drugim sadržajima za publiku.

"Vidim, čujem i mirišem ljeto" i ove godine održat će se u dvorištu kurije Alapić koja je spomenik kulture. Iz tog razloga Udruga Vukovina u srcu ovo povijesno mjesto želi učiniti poprištem manifestacije poput ove.

- U organizaciji manifestacije planiramo surađivati s Muzejom Turopolja i Pučkim otvorenim učilištem kao i s ostalim lokalnim društvima i udrugama. U želji da oživimo ovo staro zdanje i naše mjesto, po drugi puta organiziramo ovaj događaj kako bi održali tradiciju Turopoljskog kraja-poručili su iz Udruge.

Ljetna manifestacija održat će se 5. kolovoza s početkom u 18 sati, a uz pečenje pečenika posjetitelji će moći uživati i u kazališnoj predstavi Glumačke družine "Komedijaši" iz Stažnjevca, za filmski dio večeri pobrinut će se POUVG uz projekciju filma, djeca će uživati u kreativnim radionicama crtanja i izrada lutkica od kukuruza te slika od zrna kukuruza.

Svemu će u sumrak posebnu čar dati i svjetlosna rapsodija kojom će na poseban način istaknuti skulpture kipara Mladena Mikulina koje krase dvorište kurije.

Podsjetimo dio pečenika koji će se peći na vatri ove ljetne noći posadile su vrijedne članice udruge. Pripreme teku prema planu, na vama je samo da si rezervirate 5. kolovoza u kalendaru i osjetite ljeto u Vukovini.